Kjenner motivet og drapsårsaken

Men ektemannen er fortsatt på frifot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet tror de vet hva som førte til at den 19 år gamle kvinnen ble drept i Oslo søndag kveld. Kvinnens 27 år gamle ektemann er fremdeles ikke pågrepet, den etterlyste .

Undersøkelsene som ble foretatt på hybelen i Anker Studentbolig i Oslo sentrum mandag, har gitt politiet et overbevisende inntrykk av hva som har skjedd.

- Obduksjonsrapporten underbygger også politiets inntrykk. Nå aner vi
konturene av hva som har skjedd og hvorfor, sier Hanne Kristin Rohde, avdelingsleder ved Vold- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt, til NTB.

Hun understreker at etterforskerne må holde nær alle opplysninger knyttet til drapet på skoleeleven hemmelige så lenge den antatte gjerningsmannen ikke er pågrepet.

Les også: Frykter at han har forlatt landet

Politiets hovedoppgave tirsdag var å forsøke å få tak i den 27 år gamle drapssiktede ektemannen. Den etiopiske studenten har vært som sunket i jorden siden før drapsofferet ble oppdaget og etterforskerne har satt inn alle krefter for å pågripe mannen.

- Vi har fått inn noen tips og forsøker å følge opp dem. Mannen kan selvfølgelig også ha forlatt landet, men vi har ingen konkrete holdepunkter for at det skal ha skjedd, sier Rohde.

Les også: Giftet seg rett etter at hun ble norsk statsborger

DREPT: Politiet mener at den 19 år gamle jenta ble drept av ektemannen (27). Foto: Frank Karlsen/Dagbladet
DREPT: Politiet mener at den 19 år gamle jenta ble drept av ektemannen (27). Foto: Frank Karlsen/Dagbladet Vis mer

(NTB)

Kjenner motivet og drapsårsaken
ETTERLYST: Kassa Yafet Gerbrewold (27).