- Kjenner på et stort alvor

- Må ta stilling til Nato-hjelp til Irak, sier Jens Stoltenberg.

TILLIT Jens Stoltenberg ble presentert på en pressekonferanse i dag som Natos neste generalsekretær.  Stoltenberg takket for tilliten, og sa det var en stor ære å få lede Nato. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TILLIT Jens Stoltenberg ble presentert på en pressekonferanse i dag som Natos neste generalsekretær. Stoltenberg takket for tilliten, og sa det var en stor ære å få lede Nato. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEWPORT (Dagbladet): - Det er alvor fordi usikkerheten kommer nærmere oss, i øst, og i sør, fordi Ukraina grenser til et Nato-land, og fordi Tyrkia grenser til Syria og Irak. Vi har stor usikkerhet nær Natos grenser.

For alle - Vår oppgave er å trygge alle medlemslandenes sikkerhet, for svikter tryggheten ett sted, svikter tryggheten for alle. Det er en for alle, alle for en, sier Stoltenberg til Dagbladet.

I ettermiddag deltok han på en pressekonferanse med avtroppende generalsekretær Anders Fogh Rasmussen, som ønsket Stoltenberg velkommen til jobben.

Stor ære Stoltenberg sa det er en stor ære og en stor tillitserklæring å få jobben som Natos generalsekretær. Han loven å gjøre sitt beste for å forvalte tilliten.

Fogh Rasmussen sa tidligere i dag at Nato er beredt til å gi hjelp til Irak, dersom det kommer en forespørsel fra den irakiske regjeringa.

Forberedt på å håndtere Irak - Jeg må være forberedt på at Irak, og hvordan vi håndterer situasjonen både i Syria, Irak og Midtøsten, blir en del av det Nato må ta stilling til i min periode som generalsekretær. Hvordan vi skal håndtere det, hva vi skal gjøre, må Nato drøfte, og jeg må vente med å uttale meg om til jeg tiltrer 1. oktober.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer