Kjenner reiseruta

I flokk og følge nærmet de tre ransbilene seg Stavanger sentrum grytidlig mandag morgen. Politiet tror de kjenner reiseruta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet.no): Politiet i Stavanger mener de tre bilene som ble funnet utbrent etter millionranet i Stavanger mandag morgen, kjørte sammen fra Ølberg ved Solastranden og mot Stavanger.

- Vi tror de kjørte fra Ølberg og forbi Stavanger lufthavn på Sola ved 06.30-tiden mandag morgen. De har trolig passert bomringen sammen og etter det er de observert ved Kvaleberg kai, sier politiinspektør Bjørn Andersen.

Kvaleberg kai ligger ved Gandsfjorden, i Hillevåg i sørøstre Stavanger. Det er tidligere spekulert i om enkelte av ranerne kan ha flyktet sjøveien fra østsiden av byen.

Spørsmålet mange stiller seg er om det kan ha ligget fluktbåter ved denne kaien.

Etterlyser vitner

Andersen håper nå at folk som kan ha sett noe på strekningen Ølberg - Kvaleberg - Stavanger sentrum mandag morgen mellom 06.30 og 08.00 om å melde fra. Samtidig har politiet gått ut med bilder av biler som er temmelig identiske med de tre bilene som ble utbrent, samt lastebilen som ble satt fyr på ved politihuset.

- De skal ha samme farge og være av noenlunde samme modell som de bilene som ble brukt under ranet, sier politiinspektør Ernst K. Rossebø.

De tre utbrente bilene var en Ford Expedition, en Saab og en Range Rover. De kan før de kom til Ølberg ha befunnet seg sør og øst for Sandnes søndag kveld eller mandag morgen.

Gjennomgår videoer

Det er etter å ha gått gjennom de 1250 tipsene som hittil er kommet inn at politiet nå mener å kjenne konturene av bilenes kjørerute. 300 personer er avhørt, og politiets tipssentral koker i det som er stavangerpolitiets største enkeltoperasjon gjennom tidene.

Mange har også levert inn private bilder i håp om å kunne bidra til løsningen av saken og politiet gjennomgår dessuten flere videoer som er hentet inn fra private og offentlige overvåkingskameraer.

- Vi er fortsatt i starten av etterforskningen. Folk er på frifot. De er farlige, det har de vist, sier Bjørn Andersen.

KJENNER RUTA: Politiet tror de har funnet ut ranernes bevegelser før ranet.
FORD EXPEDITION: Bilen var påsatt reg.nr. BP 50471. Rogaland Politidistrikt ønsker opplysninger om observasjoner av disse bilene i tida før ranet.
RANGE ROVER: Bilen var påsatt reg.nr. AX 72271. Bilene som er vist på bildene er ikke identiske med bilen som ble brukt under ranet.
VOLVO LASTEBIL: Var påsatt reg.nr. DK 72930. Bildene er hentet fra internett og skal være av samme merke og type, men det kan være nyanser i fargene.
SAAB 9-5: Var påsatt reg.nr. DK 38262. Det er ikke sikkert at bilene har tilsvarende ekstrautstyr.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer