Kjent advokat skutt i Stockholm

Vedkommende skal ha blitt truffet av flere skudd fredag morgen.

SE TV: Siste om advokaten som er skutt i brystet i Sverige. Video: Expressen. Vis mer

Det er en stor politinnsats som pågår i Kungsholmen i Stockholm etter at det som skal være en kjent advokat ble skutt i 9-tida.

Det er flere svenske medier som melder at det skal være snakk om en kjent advokat. Vedkommende ble funnet i et trappehus ved boligen sin.

- En person har blitt skutt innendørs på Kungsholmen. Derfor har vi en stor pågående innsats, sier Anna Westberg, talsperson for politiet i Stockholm, til Expressen.

Drapsforsøk

Personen skal ha vært ved bevissthet da han ble funnet, og avisa melder også at han later til å ha blitt truffet av flere skudd.

- Jeg kan ikke si så mye mer per nå. Det klassifiseres som drapsforsøk, sier hun videre.

Vedkommende er brakt til sykehus. Ifølge politiet er skadeomfanget uklart. Aftonbladet skriver at advokaten skal være truffet i hodet, brystet og magen.

Polititet søker etter en gjerningsmann. En svart SUV ble observert mens den forlot åstedet i høy fart etter at advokaten ble skutt, ifølge Expressens informasjon. Samtidig har en kvinne blitt ettersøkt for avhør. Ifølge avisa ble en kvinne anholdt på stedet.

- Mye blod

En nabo beskriver det som hørtes ut som smell på morgenen og hvordan det etterpå kom rop fra trappeoppgangen.

- Jeg lå på soverommet og etter det hørte jeg smell og noen som ropte «hjelp meg, hjelp meg, jeg er blitt skutt». Etterpå gikk jeg ut i trappeoppgangen og så en veske som lå der, og mye blod, sier naboen til Aftonbladet.

Ifølge avisen skal mannen ha klart å ta seg ut å gaten etter skytingen. En kvinne som var ute og løp la merke til advokaten på fortauet og ringte nødetatene.

- Han lå på bakken og blødde fra et hull i magen. En annen person holdt over hullet, sier et vitne til Expressen.

Dagbladet følger saken.