Kjent bedriftseier savnet

Den 58 år gamle nordmannen og hans sønn (35) var eiere av familieselskap som driver elektrisk- og mekanisk servicevirksomhet innen oljebransjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): En kjent bedriftseier er blant de savnede etter at et Air France-fly trolig har styrtet utenfor kysten av Brasil.

Det skriver Bergensavisen, som har vært i kontakt med firmaet den 58 år gamle mannen driver. Også hans sønn på 35 er savnet.

Bedriften har engasjert advokat Robert Neverdal som pressetalsmann i forbindelse med den dramatiske situasjonen. Neverdal sier til Dagbladet at det vil komme en pressemelding fra firmaet før klokka 13.

- Her vil det også bli frigitt navn. Dette blir gjort i samarbeid med de pårørende, sier Neverdal.

Familiebedrift
Faren var hovedaksjonær i familieselskapet, som driver elektrisk- og mekanisk servicevirksomhet innen oljebransjen. Også sønnen på 35 er blant eierne i bedriften.

Selskapet har ifølge BA drevet med solide overskudd de seneste årene, og har en arbeidsstokk på rundt 100 mann.

StatoilHydro-ansatte Kristian Berg Andersen (37) er den tredje av nordmennene som fryktes omkommet i flystyrt.

Fortsatt pågår søket etter at Air France flight 447 forsvant på flygningen fra Rio de Janeiro til Paris. Flyet av typen Airbus 330-200 skulle landet på Charles de Gaulle-flyplassen klokken 11.15 i går med 216 passasjerer og 12 besetningsmedlemmer.

Feilmeldinger
Siste gang cockpiten hadde radarkontakt med bakken var 03.33, tre og en halv time etter avgang. Da hadde flyet akkurat fløyet over Fernando de Noronha-øyene, omkring 350 kilometer utenfor kysten av Brasil.

En snau halvtime etter varslet cockpiten at flyet beveget seg inn i en sone med turbulens og tordenvær.

Et kvarter senere ble det sendt en rekke automatiske signaler som varslet om svikt i det elektriske systemet. Siden har ingen hørt noe fra Air France flight 447.