Kjent fjellklatrer døde i fallulykken i Bergen

Personen som ble funnet død i Sandviken i Bergen etter en fallulykke i dag er identifisert som Mats Steinsland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den 36 år gamle mannen som ble funnet død etter en fallulykke i Sandviken i Bergen lørdag formiddag er identifisert som Mats Steinsland.

Steinsland ble funnet av en beboer i Sophus Pihls gate, men var død da ambulansen ankom stedet.

IL Varegg, idrettslaget den omkomne var aktiv i, har i samråd med familien publisert følgende melding på nettstedet sitt:

«Det er med stor sorg at vi må meddele at det var vår alles kjære Mats Steinsland som omkom i fallulykken i Sandviken i natt. Våre tanker er hos Elisabeth, Henny Cathrine og resten av familien. Badstuen holdes åpen i morgen fra klokken 17 for de som ønsker å samles».

Var på fest

Ut fra beskrivelser som er gitt av beboere i området, kan fallet ha skjedd natt til lørdag eller tidlig lørdag morgen.

- Den døde hadde mest sannsynlig vært på en fest i området da han på vei hjemover falt ned en skrent, sier operasjonsleder Morten Rebnord i Vest politidistrikt til NTB.

Operasjonslederen forteller at det kan ha vært glatt der mannen gikk. Ifølge Bergens Tidende falt mannen 15 meter ned et stup og i en bakgård.

Vedkommende var død da ambulansen kom fram. Det skal ikke være mistanke om noe kriminelt i forbindelse med dødsfallet.

- Vi utelukker det. Vi har gjort en del åstedsundersøkelser og pratet med beboere i området, og konkluderer med at dette er en fallulykke, sier Rebnord til Dagbladet.

Kjent fjellklatrer

Steinsland var en erfaren fjellklatrer, og skal tidligere ha besteget både Kilimanjaro, Aconcagua og flere fjell i Bolivia.

I oktober gikk han Stoltzekleiven, en bratt steinlagt tursti og trapp i Bergen 30 ganger på rad. Det gjorde han i et forsøk på å gå like mange høydemeter som Mount Everest.

Han skal også ha vært den første bergenseren som besteg verdens høyeste fjell, skriver Bergens Tidende.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer