Kjent fjellklatrer døde i fallulykken i Bergen

Personen som ble funnet død i Sandviken i Bergen etter en fallulykke i dag er identifisert som Mats Steinsland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 36 år gamle mannen som ble funnet død etter en fallulykke i Sandviken i Bergen lørdag formiddag er identifisert som Mats Steinsland.

Steinsland ble funnet av en beboer i Sophus Pihls gate, men var død da ambulansen ankom stedet.

IL Varegg, idrettslaget den omkomne var aktiv i, har i samråd med familien publisert følgende melding på nettstedet sitt:

«Det er med stor sorg at vi må meddele at det var vår alles kjære Mats Steinsland som omkom i fallulykken i Sandviken i natt. Våre tanker er hos Elisabeth, Henny Cathrine og resten av familien. Badstuen holdes åpen i morgen fra klokken 17 for de som ønsker å samles».

Var på fest

Ut fra beskrivelser som er gitt av beboere i området, kan fallet ha skjedd natt til lørdag eller tidlig lørdag morgen.

- Den døde hadde mest sannsynlig vært på en fest i området da han på vei hjemover falt ned en skrent, sier operasjonsleder Morten Rebnord i Vest politidistrikt til NTB.

Operasjonslederen forteller at det kan ha vært glatt der mannen gikk. Ifølge Bergens Tidende falt mannen 15 meter ned et stup og i en bakgård.

Vedkommende var død da ambulansen kom fram. Det skal ikke være mistanke om noe kriminelt i forbindelse med dødsfallet.

- Vi utelukker det. Vi har gjort en del åstedsundersøkelser og pratet med beboere i området, og konkluderer med at dette er en fallulykke, sier Rebnord til Dagbladet.

Kjent fjellklatrer

Steinsland var en erfaren fjellklatrer, og skal tidligere ha besteget både Kilimanjaro, Aconcagua og flere fjell i Bolivia.

I oktober gikk han Stoltzekleiven, en bratt steinlagt tursti og trapp i Bergen 30 ganger på rad. Det gjorde han i et forsøk på å gå like mange høydemeter som Mount Everest.

Han skal også ha vært den første bergenseren som besteg verdens høyeste fjell, skriver Bergens Tidende.