SAVNET: Hovedredningssentralen fortsetter søket etter en kjent forretningsmann etter båtulykken ved Tjøme i natt. Foto: 2400-tipser.
SAVNET: Hovedredningssentralen fortsetter søket etter en kjent forretningsmann etter båtulykken ved Tjøme i natt. Foto: 2400-tipser.Vis mer

Kjent forretningsmann savnet etter båtulykke

Forretningsmannens kone og et vennepar var med i ulykkesbåten ved Tjøme i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En av Norges mest profilerte forretningsmenn er savnet etter båtulykka på Tjøme.

Det får Dagbladet bekreftet på mannens arbeidsplass i formiddag. De ansatte og organisasjonen vil om kort tid bli varslet i form av en intranettmelding.

Varsles nå Det var to par - menn og koner - om bord i båten. De to kvinnene, som var 41 og 43 år gamle, er bekreftet omkomne.

Den savnede mannens barn er varslet; resterende familie blir varslet i løpet av de neste timene.

Politiet i Vestfold bekreftet tidligere i formiddag at både den savnede og den overlevende mannen er i 40-årene.

Alle de fire er fra Drammen-området.

Lettere skadd - Det var to ektepar om bord i ulykkesbåten. Begge parene har barn, som er varslet, sier politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold i Vestfold politidistrikt til Dagbladet ved 12.15-tida.

- Vi kommer ikke til å gå ut med navn på de omkomne kvinnene og den savnede mannen før i ettermiddag, fordi det fortsatt gjenstår varsling av en eldre generasjon i den ene familien.

- Mannen som ble reddet, ble bare lettere skadd, og han er utskrevet fra sykehuset, opplyser politiinspektør Sakrisvold til Dagbladet.

Slynget ut i sjøen Ulykkesbåten var en rask, lett fritidsbåt av typen Goldfish RIB.

De fire ble slynget ut i sjøen ved 04-tida. Ulykkesbåten ble trukket på land ved 09-tida.

Årsaken til ulykka er ikke kjent.

- De første undersøkelsene viser at det bare er noen små striper i coatingen på båten. Hvis det hadde vært et kraftig sammenstøt med et skjær, ville det sannsynligvis vært større skader på båten. Ripene i grunnstoffet kan tyde på at båten har vært borti et undervannsskjær. Men politi og redningsfolk på stedet holder flere muligheter åpne for hva som kan ha skjedd, sa pressetalsmann Einar Knudsen ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til Dagbladet tidligere i formiddag.

Dagbladet kommer med mer.

MISTET LIVET: To kvinner på 41 og 43 år mistet livet i ulykka. De var gift med en hhv. en av Norges mest profilerte forretningsmenn - som er savnet - og en venn av ham. Foto: Peder Gjersøe
MISTET LIVET: To kvinner på 41 og 43 år mistet livet i ulykka. De var gift med en hhv. en av Norges mest profilerte forretningsmenn - som er savnet - og en venn av ham. Foto: Peder Gjersøe Vis mer