Kjent innvandringsmotstander fronter nasjonalistisk Tine-reklame

- Helt naturlig, mener frontfiguren i Folkebevegelsen mot innvandring (FMI).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Noen vil kanskje overraskes av at TINE har valgt den profilerte innvandringsmotstanderen Jan Høeg (89), nestformann og pressetalsmann i Folkebevegelsen mot innvandring (FMI), til å fronte sin nye reklamevideo for kulturmelk.

Særlig når videoen avsluttes med strofen «Slike gutter det vil gamle Norge ha».

Jobber på spreng
- Vi er blitt gjort oppmerksomme på dette i dag, er den knappe kommentaren TINEs kommunikasjonsdirektør Lars Galtung har i kveld.

TINEs pressesenter har i kveld jobbet på spreng for å utforme et budskap. Dette var ikke klart da Dagbladet tok kontakt med pressevakta.

- Det stemmer at han har vært med i en reklamefilm for oss. Og den har gått på TV. Vi jobber nå med å utforme et budskap, og vil komme med en uttalelse veldig snart, sier pressevakt Øystein Syrstad til Dagbladet.

Svømmer
Høeg selv synes ikke det er noe spesielt ved at han selv, som habil svømmer, har fått en hovedrolle i videoen.

Han er ordknapp når Dagbladet ringer, men sier at de trengte noen som kunne noe på det området hvor han bidrar, svømming.
- Det er helt naturlig, hvis man kan det området, sier han.

Han forteller at filmingen skjedde i korte etapper. Dermed ble det ikke nødvendig å svømme så langt.
- Det ble en liten godgjørelse, sier han - uten å ville spesifisere hvor mye han fikk for jobben.

- Nå spør du dumt!
- Hvor godt synes du at verdiene som formidles i reklamen harmonerer med verdiene til Folkebevegelsen mot innvandring?

- En reklame for melk har vel ingen spesiell tilknytning til noen sak, sier Høeg.

IRRITERT: - Hvorfor i all verdens rike skulle jeg trekke det inn i noe sånt, spør en lett irritert Jan Høeg når Dagbladet spør om han gjorde videomakerne oppmerksomme på hans rolle i Folkebevegelsen mot innvandring. Foto: Fra TINES reklamevideo.
IRRITERT: - Hvorfor i all verdens rike skulle jeg trekke det inn i noe sånt, spør en lett irritert Jan Høeg når Dagbladet spør om han gjorde videomakerne oppmerksomme på hans rolle i Folkebevegelsen mot innvandring. Foto: Fra TINES reklamevideo. Vis mer

- Gjorde du dem som laget videoen oppmerksom på din rolle i Folkebevegelsen mot innvandring?

- Hvorfor i all verdens rike skulle jeg trekke det inn i noe sånt? Nå spør du så dumt at jeg tenker at jeg avslutter praten, sier Jan Høeg før han gjør nettopp det.

Hvordan han kom i kontakt med dem som laget filmen, ville han ikke opplyse. Før han avsluttet rakk han derimot å fortelle at de var seks stykker rundt 80 som deltok i videoinnspillingen.

HABIL: - Det er helt naturlig, hvis man kan det området, sier Jan Høeg om hvorfor han ble valgt ut til å svømme på en reklamefilm for TINE. Foto: Fra TINES reklamevideo.
HABIL: - Det er helt naturlig, hvis man kan det området, sier Jan Høeg om hvorfor han ble valgt ut til å svømme på en reklamefilm for TINE. Foto: Fra TINES reklamevideo. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer