Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjent islam-motstander bøtelagt for hijab-hets

Nestlederen i Folkebevegelsen mot innvandring ba innvandrer-kvinne ta med seg hijaben dit hun kom fra.

I TRØBBEL - IGJEN: Nestlederen i Folkebevegelsen mot innvandring har fått besøksforbud etter å ha plaget en innvandrerkvinne. For et år siden ble reklamevideoen for Tine som dette bildet er hentet fra trukket, etter at Tine fikk vite at Høeg var med i den. Foto: Trukket reklamevideo fra Tine
I TRØBBEL - IGJEN: Nestlederen i Folkebevegelsen mot innvandring har fått besøksforbud etter å ha plaget en innvandrerkvinne. For et år siden ble reklamevideoen for Tine som dette bildet er hentet fra trukket, etter at Tine fikk vite at Høeg var med i den. Foto: Trukket reklamevideo fra Tine Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nestleder og pressetalsmann i Folkebevegelsen mot innvandring (FMI), Jan Høeg (90), er bøtelagt for å plage en innvandrerkvinne på arbeidsplassen hennes i Larvik, skriver Østlands-Posten i dag.

Det var hijaben hennes som vakte Høegs kraftige mishag, da han i følge ham selv to ganger tilfeldigvis møtte henne på stedet hvor hun jobber.

Besøksforbud
- Jeg sa bare at vi bruker ikke sånt i Norge, og ta den med deg til landet du kommer fra, sier Høeg til Dagbladet.

Ifølge Østlands-Posten er grunnlaget for boten en enda sterkere ordbruk: «Du finnes ikke», «Reis tilbake til hjemlandet», og «sånne som deg burde ikke være i Norge og burde ikke finnes», skal han ha sagt.

- Rent dikt, sier han til Dagbladet.

Høeg er også ilagt besøksforbud og har ikke lov til å nærme seg kvinnen.

- Plagsom atferd Fordi Høeg først nektet å betale boten, var saken berammet for tingretten i Larvik. Nå trekkes den, etter at Høeg har bestemt seg for å betale boten.

Han sier til Dagbladet at han kom fram til en ordning i går fredag, og at han kommer til å betale en bot på 7000 kroner for å få saken ut av verden.

Forholdene Høeg er bøtelagt for skjedde mellom juli 2012 og august 2013, og førte ifølge Østlands-Posten til at han ble anmeldt for plagsom, skremmende eller hensynsløs atferd.

Ifølge Østlands-Posten er kvinnen som ble hetset av Høeg svært berørt av hendelsen og ønsker ikke å uttale seg om saken.

Trakk reklamevideo
Det er ikke første gang Jan Høeg, som tidligere var leder i Folkebevegelsen mot innvandring, kommer i trøbbel på grunn av sin aktivisme mot innvandring.

For et år siden skrev Dagbladet at Tine trakk en reklamevideo etter at meierigiganten ble oppmerksom på at FMIs nestleder var med i den.

Videoen sluttet med ordene «Slike gutter det vil gamle Norge ha».

- Ikke hel-norsk
Nå i kveld sier Høeg at han har fått telefoner med drapstrusler etter hendelsene som han nå er bøtelagt for.

- Hvem har kommet med disse truslene?

- Stemmen er ikke hel-norsk, sier Jan Høeg til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media