Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kjent lege brukte vanntortur på stedatteren (11), fordi hun ikke ville vaske håret

I retten i USA nå.

TILTALT: Melvin Morse (60) er tiltalt for å ha utført vanntortur fire ganger på sin 11 år gamle stedatter. Hans daværende kone Pauline Morse (40) ble også arrestert i 2011, fordi hun var vitne til episodene, uten å gripe inn. Hun har innrømmet dette og skal nå vitne mot mannen. Foto: REUTERS / Delaware State Police / Handout / NTB scanpix
TILTALT: Melvin Morse (60) er tiltalt for å ha utført vanntortur fire ganger på sin 11 år gamle stedatter. Hans daværende kone Pauline Morse (40) ble også arrestert i 2011, fordi hun var vitne til episodene, uten å gripe inn. Hun har innrømmet dette og skal nå vitne mot mannen. Foto: REUTERS / Delaware State Police / Handout / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mange småbarnsforeldre har opplevd at det kan være utfordrende å vaske barnas hår. De fleste velger heldigvis mindre dramatiske metoder enn legen Melvin Morse fra Georgetown i Delaware i USA.

Han er tiltalt for å ha utført vanntortur, waterboarding, fire ganger på sin 11 år gamle stedatter.

- Problemet var at hun fikk sjampo i øynene og at hun ikke ville skylle håret, sa Morse da han vitnet i retten denne uka, ifølge nyhetsbyrået AP.

Morse sier jentas mor, hans daværende kone Pauline Morse, ga opp hårvaskforsøkene og overlot dem til ham.

- De begynte alltid å krangle og det var ikke verdt det, sa han i retten.

Rømte Jenta rømte hjemmefra i juli 2012. I september samme år fortalte hun politiet at stefaren hadde utført vanntortur, waterboarding, på henne. Hun fortalte at det føltes som om hun kom til å dø.

Waterboarding er blitt brukt under avhør i det amerikanske Guantanamo-fengselet og blir i mange land karakterisert som tortur. Personen som utsettes for metoden blir bundet eller holdt fast, mens det blir helt vann over et tøystykke som er lagt over pusteåpningene. Metoden er omtalt som «simulert drukning».

Pauline Morse ble arrestert sammen med sin daværende mann i 2012, fordi hun skal ha vært vitne til episodene, uten å gripe inn. Hun har innrømmet dette og vitner mot mannen i retten. Ekteparet er nå separert.

- Han sa at han «vasket håret henne». Men jeg visste at det ikke var det som skjedde, han brukte ikke såpe eller noe, sa hun i retten ifølge Reuters.

Vanntorturen skal ha blitt utført på kjøkkenet.

- Ikke tortur Både Pauline og datteren sier at Melvin brukte uttrykket «waterboarding» i hjemmet, men han mener nå at de misforstod.

- Jeg sa til henne: «I'm not waterboarding you». Dette er ikke tortur.

Melvin Morse beskyldes også for å ha tvunget datteren til å stå i timesvis med armene ut fra kroppen, for å ha nektet henne mat og for å ha nektet henne å bruke badet.

Melvin har i retten forklart at han mente stedatteren hadde store disiplinproblemer. Han har i politavhør innrømmet at han slo jenta en gang etter at hun stakk en finger i nesa. Han har i retten forklart at den vanligste reaksjonsformen de hadde overfor jenta var «timeouts».

Pauline sa for øvrig i retten at dusjproblemet forsvant da hun kjøpte en ny type sjampo.

Melvin risikerer 20 år i fengsel. Han har vært ansett som en anerkjent lege og har vært gjest i TV-showene «Larry King Live», «The Oprah Winfrey Show» og «Good Morning America».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!