Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjent miljøaktivist drept i Honduras

Den kjente miljøaktivisten Berta Caceres ble skutt og drept i Honduras torsdag. Caceres var prisbelønt for sin kamp for urfolks rettigheter.

DREPT: Aktivister holder opp bilder etter at miljøaktivisten Berta Caceres ble drept i Honduras torsdag. Foto: REUTERS/Jorge Cabrera
DREPT: Aktivister holder opp bilder etter at miljøaktivisten Berta Caceres ble drept i Honduras torsdag. Foto: REUTERS/Jorge Cabrera Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 43 år gamle læreren er spesielt kjent for sin kamp mot vannkraftverk og gruvedrift med store miljøkonsekvenser i områder der urfolk bor.

To menn skjøt og drepte Caceres i hennes hjem i La Esperanza, 18 mil vest for Honduras' hovedstad Tegucigalpa, opplyser landets sikkerhetsminister Julian Pacheco torsdag ettermiddag.

Han fordømmer angrepet, som er under etterforskning. En annen person ble såret i episoden.

Caceres hadde fått en rekke drapstrusler. Hun fikk miljøprisen Goldman i fjor for innsatsen mot byggingen av en stor demning som kunne ha fordrevet flere hundre medlemmer av det innfødte Lenca-folket.

- Det feige drapet på Berta er en tragedie som bare ventet på å skje. I årevis har hun vært offer for en vedvarende sjikanekampanje og trusler med den hensikt å hindre henne i å forsvare urbefolkningens rettigheter, sier Erika Guevara-Rosas, Amnesty Internationals' Amerika-direktør.

Drapsraten i Honduras er blant verdens høyeste. Caceres' mor, Berta Flores, sier politiet har hintet om at datteren kan ha blitt drept i forbindelse med et ran.

- Men vi vet alle at det var på grunn av hennes kamp, sier hun. (NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram