Kjent musiker (47) dyrket hasjplanter hos sivilforsvaret

Musikeren forteller at han dyrket til eget bruk i underjordiske lokaler som han leide av sivilforsvaret.

HER SKJEDDE DET: I disse underjordiske lokalene innrømmer musikeren (47) å ha dyrket hasjplanter. Han har leid lokaler av sivilforsvaret i rundt 20 år, angivelig for å øve. FOTO: STEINAR BUHOLM
HER SKJEDDE DET: I disse underjordiske lokalene innrømmer musikeren (47) å ha dyrket hasjplanter. Han har leid lokaler av sivilforsvaret i rundt 20 år, angivelig for å øve. FOTO: STEINAR BUHOLM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet) I rundt 20 år har 47-åringen leid lokalene i Strømsborgveien på Bygdøy i Oslo av sivilforsvaret for å kunne øve uforstyrret. I stedet satte han i gang en betydelig produksjon av marihuanaplanter. Ifølge tiltalen utgjorde de 199 plantene i tørket tilstand 1258 gram marihuana.

Musikeren erkjente «gartnervirksomheten» i det underjordiskeanlegget.

Under en politiaksjon mot musikerens hjem i Oslo i forbindelse med beslaget av plantene på Bygdøy, ble det funnet cannabis.

47-åringen ble samtidig dømt for heleri av musikkinstrumenter. Etter politiaksjonen satt 47-åringen fem døgn i varetekt.

UbetingetI Oslo tingrett er musikeren dømt til 240 timers samfunnstjeneste med en gjennomføringstid på åtte måneder og en subsidiær fengselsstraff på åtte måneder.

Bakgrunnen for den milde dommen er seindrektighet i etterforskingen, etter at cannabisproduksjonen ble avslørt i april 2008. Oslopolitiets aktor hadde lagt ned en påstand på fengsel i seks måneder.

Det var 9. april 2008 at politiet fikk en telefon fra en person som hadde funnet flere cannabisplanter bak en låst dør i sivilforsvarsanlegget fra krigens dager.

Politietrykket ut, og under en ransaking av anlegget ble det funnet 30 langstilkede og 24 kortstilkede cannabisplanter med to-tre varmelamperover.

Stilkene og bladene på planterveide i tørket tilstand 1200 gram.

Eget brukEn del av rommet var delt av med vegger i plastfolie, og der var det tre kortstilkede cannabisplanterog 142 grønne, småstilkede cannabisstiklinger.

De 199 plantene utgjorde til sammen 1258 gram i tørket tilstand. I tillegg ble det funnet ferdigtørket cannabis som utgjorde til sammen 1162 gram.

47-åringen forklarer at han i rundt 20 år har fått bruke anlegget til øvingslokale. Cannabis dyrket han til eget bruk. Produksjonen startet med at han fikk tak i 14 stiklinger, og han hadde høstet 22 planter, før han ble avslørt.

Ifølge retten kvalifiserte cannabisdelenav saken til fengsel alene i åtte-ti måneder.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer