Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjent musiker (47) dyrket hasjplanter hos sivilforsvaret

Musikeren forteller at han dyrket til eget bruk i underjordiske lokaler som han leide av sivilforsvaret.

HER SKJEDDE DET: I disse underjordiske lokalene innrømmer musikeren (47) å ha dyrket hasjplanter. Han har leid lokaler av sivilforsvaret i rundt 20 år, angivelig for å øve. FOTO: STEINAR BUHOLM
HER SKJEDDE DET: I disse underjordiske lokalene innrømmer musikeren (47) å ha dyrket hasjplanter. Han har leid lokaler av sivilforsvaret i rundt 20 år, angivelig for å øve. FOTO: STEINAR BUHOLM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet) I rundt 20 år har 47-åringen leid lokalene i Strømsborgveien på Bygdøy i Oslo av sivilforsvaret for å kunne øve uforstyrret. I stedet satte han i gang en betydelig produksjon av marihuanaplanter. Ifølge tiltalen utgjorde de 199 plantene i tørket tilstand 1258 gram marihuana.

Musikeren erkjente «gartnervirksomheten» i det underjordiskeanlegget.

Under en politiaksjon mot musikerens hjem i Oslo i forbindelse med beslaget av plantene på Bygdøy, ble det funnet cannabis.

47-åringen ble samtidig dømt for heleri av musikkinstrumenter. Etter politiaksjonen satt 47-åringen fem døgn i varetekt.

UbetingetI Oslo tingrett er musikeren dømt til 240 timers samfunnstjeneste med en gjennomføringstid på åtte måneder og en subsidiær fengselsstraff på åtte måneder.

Bakgrunnen for den milde dommen er seindrektighet i etterforskingen, etter at cannabisproduksjonen ble avslørt i april 2008. Oslopolitiets aktor hadde lagt ned en påstand på fengsel i seks måneder.

Det var 9. april 2008 at politiet fikk en telefon fra en person som hadde funnet flere cannabisplanter bak en låst dør i sivilforsvarsanlegget fra krigens dager.

Politietrykket ut, og under en ransaking av anlegget ble det funnet 30 langstilkede og 24 kortstilkede cannabisplanter med to-tre varmelamperover.

Stilkene og bladene på planterveide i tørket tilstand 1200 gram.

Eget brukEn del av rommet var delt av med vegger i plastfolie, og der var det tre kortstilkede cannabisplanterog 142 grønne, småstilkede cannabisstiklinger.

De 199 plantene utgjorde til sammen 1258 gram i tørket tilstand. I tillegg ble det funnet ferdigtørket cannabis som utgjorde til sammen 1162 gram.

47-åringen forklarer at han i rundt 20 år har fått bruke anlegget til øvingslokale. Cannabis dyrket han til eget bruk. Produksjonen startet med at han fikk tak i 14 stiklinger, og han hadde høstet 22 planter, før han ble avslørt.

Ifølge retten kvalifiserte cannabisdelenav saken til fengsel alene i åtte-ti måneder.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling