Kjent musiker (47) dyrket hasjplanter hos sivilforsvaret

Musikeren forteller at han dyrket til eget bruk i underjordiske lokaler som han leide av sivilforsvaret.

HER SKJEDDE DET: I disse underjordiske lokalene innrømmer musikeren (47) å ha dyrket hasjplanter. Han har leid lokaler av sivilforsvaret i rundt 20 år, angivelig for å øve. FOTO: STEINAR BUHOLM
HER SKJEDDE DET: I disse underjordiske lokalene innrømmer musikeren (47) å ha dyrket hasjplanter. Han har leid lokaler av sivilforsvaret i rundt 20 år, angivelig for å øve. FOTO: STEINAR BUHOLM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet) I rundt 20 år har 47-åringen leid lokalene i Strømsborgveien på Bygdøy i Oslo av sivilforsvaret for å kunne øve uforstyrret. I stedet satte han i gang en betydelig produksjon av marihuanaplanter. Ifølge tiltalen utgjorde de 199 plantene i tørket tilstand 1258 gram marihuana.Musikeren erkjente «gartnervirksomheten» i det underjordiskeanlegget.Under en politiaksjon mot musikerens hjem i Oslo i forbindelse med beslaget av plantene på Bygdøy, ble det funnet cannabis.

47-åringen ble samtidig dømt for heleri av musikkinstrumenter. Etter politiaksjonen satt 47-åringen fem døgn i varetekt.

UbetingetI Oslo tingrett er musikeren dømt til 240 timers samfunnstjeneste med en gjennomføringstid på åtte måneder og en subsidiær fengselsstraff på åtte måneder.

Bakgrunnen for den milde dommen er seindrektighet i etterforskingen, etter at cannabisproduksjonen ble avslørt i april 2008. Oslopolitiets aktor hadde lagt ned en påstand på fengsel i seks måneder.

Det var 9. april 2008 at politiet fikk en telefon fra en person som hadde funnet flere cannabisplanter bak en låst dør i sivilforsvarsanlegget fra krigens dager.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer