Nav

Kjent Nav-advokat tapte salærkrangel

Advokatforeningens disiplinærutvalg irettesetter advokat Olav Lægreid og pålegger ham å betale sin tidligere klient Monica Foss 180 000 kroner i en salærkonflikt.

KAN «SKADE STANDEN»: Utvalget finner at Olav Lægreids opptreden har vært «egnet til å skade standens og yrkets anseelse», heter det blant annet i Disiplinærutvalgets irettesettelse av advokat og trygderettsekspert Olav Lægreid (bildet). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
KAN «SKADE STANDEN»: Utvalget finner at Olav Lægreids opptreden har vært «egnet til å skade standens og yrkets anseelse», heter det blant annet i Disiplinærutvalgets irettesettelse av advokat og trygderettsekspert Olav Lægreid (bildet). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I en nylig avgjort klagesak gir Advokatforeningens disiplinærutvalg for Oslo krets advokat Olav Lægreid en irettesettelse.

Utvalget skriver blant annet at hans opptreden har vært «egnet til å skade standens og yrkets anseelse».

Han pålegges å tilbakebetale 155000 kroner i salærer til klageren, hans tidligere klient Monica Foss, pluss 25000 i kostnader med klagesaken.

Lægreid er kjent for sitt arbeid med trygderettssaker, og hans advokatfirma har ført en rekke saker med Nav som motpart.

- Betyr mye

Slik Dagbladet tidligere har skrevet, klaget Foss ham inn for utvalget etter en sak han førte for henne i Gulating lagmannsrett i 2019.

Foss, som er uføretrygdet og i en årrekke har vært Nav-klient, mente at Lægreid hadde tatt seg langt mer betalt enn han hadde rett til, og har nå fått medhold.

- Det har ikke helt gått opp for meg enda, sier en svært fornøyd Foss til Dagbladet etter at hun torsdag ettermiddag fikk vite utfallet.

- Dette betyr mye for meg, for nå kan jeg jo betale gjelda for det denne saken kostet, sier hun.

Godtar irettesettelsen

«Vi har stor forståelse for den situasjonen Foss er kommet i, og ønsker ikke å påføre henne ytterligere belastning ved å forfølge saken videre. Vi kommer til å rette oss etter den avklaringen vi nå har fått, og vil følgelig utbetale det beløp til Foss som Disiplinærutvalget har regnet ut», skriver Olav Lægreid i en e-post til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer