ANKLAGER:  Al Sharpton må svare for seg etter at dokumenter fra The Smoking Gun viser at den kjente presten angivelig har vært informant for FBI. Foto: AFP.
ANKLAGER: Al Sharpton må svare for seg etter at dokumenter fra The Smoking Gun viser at den kjente presten angivelig har vært informant for FBI. Foto: AFP. Vis mer

- Kjent prest og god venn av Obama var informant for FBI

Skal ha spionert på mafians verste gangstere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det amerikanske nettstedet The Smoking Gun kan nå avsløre at den kjente presten menneskerettighetsaktivisten Al Sharpton (59) var informant var FBI.

Et av oppdragene Sharpton skal ha gjort for FBI var å spionere på den mye omtalte Genovese-familien, tidligere kjent som Luciano-familien.

Genovese-familien er kjent som en av «De Fem Familiene» innenfor den italiensk-amerikanske mafiaen, som har dominert den organiserte kriminaliteten i New York.

Hjelpen fra Sharpton skal ha ført FBI nærmere familien.
Slik begynte det Den kontroversielle menneskerettighetsforkjemperen skal ha begynt arbeidet for FBI allerede tilbake i 1983, skriver nettstedet.

Washington Post skrev for tolv år siden om et lydopptak fra 1983, hvor Sharpton forhandler om et narkotikasalg med en FBI-agent, utkledd som en kriminell gjengleder.

Like etter dette møtet skal samarbeidet med FBI ha begynt.

Sharpton sier selv til New York Daily News at han aldri var informant for dem.

- Hvis du blir truet, så er du ikke en informant, men et offer som forsøker å beskytte deg selv, sier Sharpton.

Obama-venn Al Sharpton er i USA blant de mest kontroversielle og omtalte forkjemperne for rettighetene til svarte mennesker. En av sakene han har kjempet for, er saken mellom George Zimmermann og Martin Trayvon.

Han protesterte høylytt da Zimmermann ble frikjent for drapet på den unge gutten.

Noe som ikke gjør presten mindre omtalt, er hans bånd til USAs president, Barack Obama.

Den 44. sittende presidenten hadde Sharpton på andre rad da han ble innsatt i fjor. Kjendispresten skal også ha være gjest i Michelles 50-årsdag.

Sharpton benekter informant-påstandene som er rettet mot ham.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer