Kjent professor og hans nye kone funnet døde

Giftet seg for tre måneder siden.

FINKJEMMER FUNNSTEDET: To åstedsgranskere fra Sentralvakta i Oslo politidistrikt jobbet i går kveld i en leilighet i første etasje i denne bygården på Frogner. Foto: TORBJØRN GRØNNING
FINKJEMMER FUNNSTEDET: To åstedsgranskere fra Sentralvakta i Oslo politidistrikt jobbet i går kveld i en leilighet i første etasje i denne bygården på Frogner. Foto: TORBJØRN GRØNNINGVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): Ekteparet som ble funnet døde i sin leilighet på Uranienborg i Oslo onsdag, hadde bare vært gift i tre måneder. Ifølge VG er de døde en anerkjent norsk professor (58) og hans kinesiske kone (40).

Dødsfallene fremstår som en gåte for politiet, som saumfarte leiligheten med tekniske undersøkelser onsdag kveld.


Tekniske undersøkelser
Ingen av de to avdøde er kjent for politiet fra før, og etterforskerne bruker nå betydelige ressurser på å finne ut hva som ligger bak dobbeldødsfallet.

To krimteknikere jobbet i mange timer i går kveld med undersøkelser i flere rom i den mørklagte leiligheten der mannen og kvinnen ble funnet. Samtidig drev minst fire sivilkledde politifolk med taktisk etterforskning og rundspørring blant naboene.

- Foreløpig ser vi på dette som mistenkelige dødsfall, vi har ikke åpnet noen drapssak, sier leder for vold og sedelighetsavsnittet ved Oslo politidistrikt, Hanne Kristin Rohde, til Dagbladet.

Ingen tegn til kamp
Etter det Dagbladet forstår har politiet så langt ikke hatt grunn til å knytte andre personer enn de avdøde til hendelsen.

Ifølge Rohde var det ikke tegn til kamp i leiligheten eller andre spor som umiddelbart tyder på at en kriminell handling kan være begått.
Det kan bety at dødsårsaken ikke vil bli klarlagt før ved obduksjon.


Den foreløpige obduksjonsrapporten blir sannsynligvis klar i dag eller i morgen.