Kjent skyldig i drap på Bandidos-medlem

Jan Ivar Ringstad (38) funnet skyldig i å ha drept Lennart Faugli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Juryen i Borgarting lagmannsrett har kjent Jan Ivar Ringstad (38) skyldig i overlagt drap på Bandidos-medlemmet Lennart Faugli i Mysen i mars 2006.

Avdøde Lennart Faugli var medlem av MC-klubben Bandidos. Under begravelsen i fjor var Trøgstad kirke fylt med Bandidos-medlemmer.

Mange av hans MC-venner var også tilskuere i forrige rettsrunde i Heggen- og Frøland tingrett, som av sikkerhetsgrunner også ble ført i sikkerhetssalen i Borgarting lagmannsrett.

Levde i frykt

Jan Ivar Ringstad har i retten forklart at han levde i konstant frykt helt siden han slo Bandidos-medlem Lennart Faugli utenfor Station Pub i Mysen i 2003 og fram til i dag. Både han og politiet fryktet represalier fra den beryktede MC-klubben.

Den 21. september 2005 ble leiligheten han, samboeren og hennes sønn sov i, pepret med 23 skudd med en UZI maskinpistol. Politiet mistenkte at Faugli bestilte det som karakteriseres som et drapsforsøk.

Den 13. mars i fjor endte konflikten mellom Jan Ivar Ringstad og Lennart Faugli. Da ble Faugli skutt og drept med 14 skudd på vei ut av Heggen- og Frøland-tingrett. Det var Ringstad som løsnet skuddene. Det har han innrømmet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer