Kjent skyldig i drap på Bandidos-medlem

Jan Ivar Ringstad (38) funnet skyldig i å ha drept Lennart Faugli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Juryen i Borgarting lagmannsrett har kjent Jan Ivar Ringstad (38) skyldig i overlagt drap på Bandidos-medlemmet Lennart Faugli i Mysen i mars 2006.

Avdøde Lennart Faugli var medlem av MC-klubben Bandidos. Under begravelsen i fjor var Trøgstad kirke fylt med Bandidos-medlemmer.

Mange av hans MC-venner var også tilskuere i forrige rettsrunde i Heggen- og Frøland tingrett, som av sikkerhetsgrunner også ble ført i sikkerhetssalen i Borgarting lagmannsrett.

Levde i frykt

Jan Ivar Ringstad har i retten forklart at han levde i konstant frykt helt siden han slo Bandidos-medlem Lennart Faugli utenfor Station Pub i Mysen i 2003 og fram til i dag. Både han og politiet fryktet represalier fra den beryktede MC-klubben.

Den 21. september 2005 ble leiligheten han, samboeren og hennes sønn sov i, pepret med 23 skudd med en UZI maskinpistol. Politiet mistenkte at Faugli bestilte det som karakteriseres som et drapsforsøk.

Den 13. mars i fjor endte konflikten mellom Jan Ivar Ringstad og Lennart Faugli. Da ble Faugli skutt og drept med 14 skudd på vei ut av Heggen- og Frøland-tingrett. Det var Ringstad som løsnet skuddene. Det har han innrømmet.

Nå er han altså dømt for overlagt drap, og risikerer 21 års fengsel.

<B>DREPT: Lennart Faugli (31) ble skutt og drept på vei ut fra Heggen og Frøland tingrett på Mysen.