Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjent sørafrikansk jeger knust til døde av skutt elefant

Drept under jakttur.

OMKOM: Den kjente sørafrikanske jegeren Theunis Bota (51) døde i helga i en bisarr jaktulykke i Zimbabwe. Foto: Theunis Botha Big Game Safaris and Hounds
OMKOM: Den kjente sørafrikanske jegeren Theunis Bota (51) døde i helga i en bisarr jaktulykke i Zimbabwe. Foto: Theunis Botha Big Game Safaris and Hounds Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den kjente sørafrikanske jegeren Theunis Bota (51) døde i helga i en bisarr jaktulykke i Zimbabwe, skriver The Telegraph.

Botha, som arrangerte jaktturer, var ute med en jaktgruppe da de tilfeldigvis gikk rett inn i en gruppe elefanter som parret seg.

Tre av elefantene begynte å løpe mot jegerne, og Botha fikk fyrt av et skudd før en fjerde elefant kom stormende mot dem fra siden.

Elefanten løftet opp Botha med snabelen, før en av de andre jegerne fikk skutt den. Elefanten kollapset oppå Botha, som døde av skadene.

NAMIBIA: Jakt på elefanter er et kontroversielt tema. Elfenben blir solgt for flere millioner kroner. Her snakker en annen elefantjeger ut, rett etter at elefanten er skutt. Video: SKY via AP Vis mer Vis mer

Ifølge Simukai Nyasha, talsperson for myndighetene, skjedde ulykka på fredag nær nasjonalparken Hwange.

Botha var en høyt respektert jeger, som ofte reiste til USA for å finne velstående kunder som ville ta del i troféjakt.

Botha var gift og hadde fem barn.