PÅGREPET ETTER BILJAKT:  Etter halvannen time biljakt ble Erik Fallo pågrepet av svensk politi. Bildet er tatt i forbindelse med den såkalte metanolsaken i Oslo tingrett. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX .
PÅGREPET ETTER BILJAKT: Etter halvannen time biljakt ble Erik Fallo pågrepet av svensk politi. Bildet er tatt i forbindelse med den såkalte metanolsaken i Oslo tingrett. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX .Vis mer

Kjent spritsmugler pågrepet etter biljakt i Sverige

Den selverklærte spritsmugleren Erik Fallo ble pågrepet i Sverige tirsdag kveld etter å ha blitt jaget av svensk politi i halvannen time.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var tirsdag ettermiddag at 65-åringen ble forsøkt stanset av tollere ved den norske tollstasjonen ved Svinesund nord for Strömstad. Men han stanset ikke, kjørte inn i en tollbil og fór tilbake over grensen og videre sørover.

Ifølge det svenske nyhetsbyrået TT satte et titall politibiler i gang en omfattende jakt på nordmannen, og etter en og en halv time ble han pågrepet utenfor Bengtsfors. I bilen hadde han store mengder alkohol.

Ifølge VG er mannen spritsmugleren Erik Fallo som tidligere har omtalt spritsmuglingen som et yrke.

- Føreren prøvde å unngå tollkontroll. I stedet for å stoppe på vår anvisning kjørte han bilen tilbake til Sverige, forteller fungerende avdelingssjef i Tollregion Øst-Norge, Vårin Utne.

Erik Fallo ble landskjent da han i 1985 ble dømt for å ha smuglet 450.000 flasker brennevin og 50.000 flasker vin. I 1991 fikk han fengselsstraff for å ha produsert og solgt 150.000 flasker hjemmebrant fra spritfabrikker på Østlandet, og i 2005 ble han dømt i den såkalte metanolsaken. Høyesterett endte til slutt på uaktsomt drap på to personer og satte straffen til åtte års fengsel.

(NTB)