Kjent spritsmugler pågrepet etter biljakt i Sverige

Den selverklærte spritsmugleren Erik Fallo ble pågrepet i Sverige tirsdag kveld etter å ha blitt jaget av svensk politi i halvannen time.

PÅGREPET ETTER BILJAKT:  Etter halvannen time biljakt ble Erik Fallo pågrepet av svensk politi. Bildet er tatt i forbindelse med den såkalte metanolsaken i Oslo tingrett. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX .
PÅGREPET ETTER BILJAKT: Etter halvannen time biljakt ble Erik Fallo pågrepet av svensk politi. Bildet er tatt i forbindelse med den såkalte metanolsaken i Oslo tingrett. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det var tirsdag ettermiddag at 65-åringen ble forsøkt stanset av tollere ved den norske tollstasjonen ved Svinesund nord for Strömstad. Men han stanset ikke, kjørte inn i en tollbil og fór tilbake over grensen og videre sørover.

Ifølge det svenske nyhetsbyrået TT satte et titall politibiler i gang en omfattende jakt på nordmannen, og etter en og en halv time ble han pågrepet utenfor Bengtsfors. I bilen hadde han store mengder alkohol.

Ifølge VG er mannen spritsmugleren Erik Fallo som tidligere har omtalt spritsmuglingen som et yrke.

- Føreren prøvde å unngå tollkontroll. I stedet for å stoppe på vår anvisning kjørte han bilen tilbake til Sverige, forteller fungerende avdelingssjef i Tollregion Øst-Norge, Vårin Utne.

Erik Fallo ble landskjent da han i 1985 ble dømt for å ha smuglet 450.000 flasker brennevin og 50.000 flasker vin. I 1991 fikk han fengselsstraff for å ha produsert og solgt 150.000 flasker hjemmebrant fra spritfabrikker på Østlandet, og i 2005 ble han dømt i den såkalte metanolsaken. Høyesterett endte til slutt på uaktsomt drap på to personer og satte straffen til åtte års fengsel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer