Kjent svensk filmprofil savnet siden torsdag

Politiet mistenker at mannen har ramlet utenfor klippene hvor han befant seg, og deretter falt i havet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kjent svensk filmprofil har vært savnet siden torsdag, melder Expressen.

Han skal ha forsvunnet under arbeid med å finne passende omgivelser i forkant av en kjent svensk storfilm, basert på arbeid av krimforfatteren Camilla Läckberg. Han befant seg da ved Gräftöberget utenfor Tanum i nord for Göteborg. Politiet mistenker at mannen har ramlet utenfor klippene hvor han befant seg, og deretter falt i havet.

- Vi har ikke et eneste spor etter ham, sier Bjørn Blixter i svensk politi.

- Overlever maks seks timer
Filmprofilen var sammen med to andre filmmedarbeidere på stedet, hvor de fotograferte ute ved klippene. De tre dro til hver sin side av klippene, og da de skulle møtes igjen kom ikke mannen tilbake.

Forholdet ble anmeldt til politiet ved 16.30-tiden torsdag ettermiddag, og politiet og sjøredningstjenesten satte i gang en massiv søkeinnsats. Ved midnatt samme dag avbrøt de søket uten resultat.

- Nå på høsten er det så kaldt i vannet at man maksimalt kan overleve i seks timer, sa sjøredningsleder i Sjø- og flyredningssentralen ved Gøteborg, Maria Boman.

Fikk mobilsignal
Ifølge kollegene til den kjente profilen hadde han en mobiltelefon på seg, og politiet bekrefter at de har forsøkt å få kontakt.

- Vi oppdaget et svakt signal en liten stund på fredagen, men etter det forsvant signalet, sier Erik Nord, sjef som lendsordningspolitiet.

Søket ble fortsatt lørdag, hvor de også har inkludert militær- og hundepatruljer. Det er også satt et helikopter på letingen.

- Tragedie
Politiet mistenker ikke at noe kriminalt har hendt. De håper fremdeles å finne mannen i live, men forteller at sannsynligheten stadig minsker.

- Dette er en tragedie, sier Nord.  

Forfatteren Camilla Läckberg ønsker ikke å gi noen kommentar til hendelsen.