Kjent tv-hypnotisør saksøkt

Den berømte TV-hypnotisøren Paul McKenna er saksøkt av Christopher Gates, en tidligere publikumdeltaker på McKennas show. Mannen vil ha mer enn to millioner kroner av TV-kjendisen fordi han mener at McKenna er årsaken til at han har utviklet schizofreni.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nå skal en dommer gå i gjennom en timeslang video fra et av McKennas show.

Christopher Gates hevder at han utviklet schizofreni etter at han deltok på hypnotisørens sceneshow i mars 1994. Gates krever nå at TV-kjendisen betaler ham millioner.

Ni dager etter sceneshowet ble Christopher Gates lagt inn på sykehus for schizofreni. De psykologiske problemene har fortsatt, og han det meldes om at mannen fremdeles hører stemmer inne i hodet. Gates er nå arbeidsledig.

McKenna nekter ethvert ansvar og hevder at hypnose ikke er årsaken til de psykologiske problemene. McKenna kan ikke huske at noen andre har blitt forstyrret av at han hypnotiserer dem til å tro at de har «mistet penisen». Han har gjort dette flere ganger tidligere, uten at det har fått såpass alvorlige konsekvenser, melder TV-stjernen.

Eget valg

- Mitt show er bare moro, og folk velger selv om de ønsker å være med, sier Paul McKenna til BBCNews.

Videoen Gates advokat vil at dommeren skal se, viser en kvinne som under hypnose blir overbevist av McKenna om at hun har orgasme. I tillegg vil dommeren se en mann som tror han har mistet penisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer