Kjent tv-hypnotisør saksøkt

Den berømte TV-hypnotisøren Paul McKenna er saksøkt av Christopher Gates, en tidligere publikumdeltaker på McKennas show. Mannen vil ha mer enn to millioner kroner av TV-kjendisen fordi han mener at McKenna er årsaken til at han har utviklet schizofreni.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå skal en dommer gå i gjennom en timeslang video fra et av McKennas show.

Christopher Gates hevder at han utviklet schizofreni etter at han deltok på hypnotisørens sceneshow i mars 1994. Gates krever nå at TV-kjendisen betaler ham millioner.

Ni dager etter sceneshowet ble Christopher Gates lagt inn på sykehus for schizofreni. De psykologiske problemene har fortsatt, og han det meldes om at mannen fremdeles hører stemmer inne i hodet. Gates er nå arbeidsledig.

McKenna nekter ethvert ansvar og hevder at hypnose ikke er årsaken til de psykologiske problemene. McKenna kan ikke huske at noen andre har blitt forstyrret av at han hypnotiserer dem til å tro at de har «mistet penisen». Han har gjort dette flere ganger tidligere, uten at det har fått såpass alvorlige konsekvenser, melder TV-stjernen.

Eget valg

- Mitt show er bare moro, og folk velger selv om de ønsker å være med, sier Paul McKenna til BBCNews.

Videoen Gates advokat vil at dommeren skal se, viser en kvinne som under hypnose blir overbevist av McKenna om at hun har orgasme. I tillegg vil dommeren se en mann som tror han har mistet penisen.

Advokaten til Gates mener McKenna har lurt kvinnen, men hypnotisøren er ikke enig.

- Jeg forklarte for damen hva som ville skje og under hypnose foreslo jeg orgasme, men jeg lurte henne ikke, sier McKenna.

Han er enig i at han har et etisk ansvar for hypnosedeltakernes tilstand. Frivillige deltakere som viser stress foran et show blir tatt til side og får hjelp, meldes det.