Kjent voldsmann i Førde drapshelga

En kjent voldsmann var i Førde helga Anne Slåtten (22) ble drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lensmann Kjell Fonn bekrefter i dagens utgave av lokalavisa Firda at politiet kjenner til at mannen var i Førde i helga.

Ifølge Firda er mannen dømt for vold med døden til følge mot en ung kvinne. Han ble dømt i tingretten, men er ikke inne til soning. Den voldsdømte anket dommen. Han er ifølge Firda ikke fra Førde.

Lensmann Fonn vil ikke kommentere om de har sjekket mannen inn eller ut av saken.

Løp for livet

Anne Slåttens siste minutter var trolig en desperat kamp for å unngå drapsmannen. Trolig løp hun for livet, men ble innhentet. Hun havnet i et basketak i ei dump to og en halv meter fra gangveien. Der ble hun drept.

Anne Slåtten gikk hjemmefra, fra hybelen på Hamretunet, cirka klokka 06.50. Politiet mener nå de har skaffet seg god oversikt over hennes bevegelser fra hun forlot hjemmet til hun ble kvalt, trolig noen minutter før klokka 07.30 søndag morgen. Et vitne hørte et forferdelig skrik ved Fossebrua, vel en kilometer fra åstedet, ved ca. kl. 07.05. Det er lite trolig at skriket kom fra 22-åringen.  22-åringen ble trolig innhentet av en ukjent person ikke langt fra stedet hun ble funnet drept. Undersøkelsene på åstedet tyder på at hun skal ha løpt for livet. Skulderveska, som blant annet inneholdt mobiltelefonen, ble funnet i veikanten to til tre meter fra stedet hun ble funnet drept. Et annet vitne hørte en kvinne skrike rundt tidspunktet da Anne Slåtten kan ha passert huset hennes. Politiet har grunn til å tro at gjerningsmannen innhentet 22-åringen, og at det deretter ble et basketak. Mens sykepleierstudenten kjempet for livet, endte de opp i ei dump to og en halv meter innenfor gangveien. Her ble 22-åringen kvalt. Politiet mener at alt var over i løpet av få minutter.

HER BLE HUN FUNNET: I denne dumpa, to og en halv meter fra gangveien, ble Anne Slåtten (22) funnet drept. Politiet har sikret seg fingeravtrykk og biologisk materiale som kan stamme fra drapsmannen.