Kjente ett av de drepte gislene: - Det er så vanskelig å forstå

Yoav (21) hadde bare vært i Frankrike i ett år før han ble skutt av gisseltakeren i Paris.

MINNES DE DREPTE: De tre kompisene Julien, Elliot og Jonas ba i samme synagoge som ett av gislene som ble drept under terroraksjonen i Paris. De føler seg ikke trygge i Frankrike. Innfelt er et bilde av Yoav Hattib (21) som ble drept under gisselaksjonen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet. Innfelt: NTB Scanpix / AFP
MINNES DE DREPTE: De tre kompisene Julien, Elliot og Jonas ba i samme synagoge som ett av gislene som ble drept under terroraksjonen i Paris. De føler seg ikke trygge i Frankrike. Innfelt er et bilde av Yoav Hattib (21) som ble drept under gisselaksjonen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet. Innfelt: NTB Scanpix / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PORTE DE VINCENNES (Dagbladet): - Det er forferdelig at de ble drept fordi de var jøder. Det kunne vært oss, sier Elliot.

Dagbladet møter ham på minnemarkeringen i Porte de Vincennes i kveld, sammen med de to kompisene Julien og Jonas, alle i 20-åra.

De er her for å hedre de fire ofrene for gårsdagens gisselaksjon, og da spesielt Yoav Hattib (21), som var en bekjent av Elliot og Jonas.

Studerte økonomi - Jeg ba i samme synagoge som Yoav. Det har vært mange drap de siste dagene. Det er så vanskelig å forstå. Familien til Yoav bor i Tunisia, men tvillingsøsteren hans bor her. Han studerte internasjonal økonomi. Jeg er redd. Vi føler oss ikke trygge her, sier Jonas.

Elliot forteller at det drepte gisselet, som opprinnelig er fra Tunisia, bare hadde vært i Frankrike i ett år før han ble skutt av gisseltakeren Amédy Coulibaly i det jødiske supermarkedet i Porte de Vincennes.

Ifølge statsadvokat François Molins ble de fire døde trolig skutt av Coulibaly da han gikk inn i butikken og tok gislene. Det skal ha vært 15 gisler som slapp unna da Coulibaly ble drept av spesialstyrkene i en samordnet politiaksjon mot ham og de to terrorbrødrene Said og Cherif Kouachi. Sistnevnte hadde forskanset seg inne på et trykkeri på industriområdet utenfor landsbyen Dammartin-en-Goele.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.