- Kjente henne igjen

Mammaen til drepte Max (3) og Saga (1) forklarer seg om drapsdagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag vitner moren til de to drepte barna Max (3) og Saga (1) i retten. Hun har allerede sagt at hun kjenner igjen den tyske kvinnen (32), som er tiltalt for drapene i Arboga i Sverige.

Jangestig klarte ikke å holde tårene tilbake da hun møtte i retten i går, sammen med kjæresten og bærende på et leketøy som har tilhørt sønnen Max (3). I dag forklarer hun hvorfor.

- Jeg kjente henne igjen som kvinnen som sto utenfor min dør, sier hun i retten ifølge Expressen.se

Åpnet døra

Etter hvert kommer aktor inn på spørsmål fra drapsdagen, og Jangestig forteller at det hadde vært en helt vanlig dag for barnefamilien opp til at det ringer på døra.

- Jeg kjenner igjen ansiktet, de mørke trekkene, den store nesen, brede munnen, mørke håret og de smale øynene. Til og med da hun ble spurt om hun forsto svensk, hørte jeg stemmen henne og kjente henne igjen. Jeg har hørt henne snakke tidligere, forklarer hun.

Den tyske kvinnen har hatt et forhold til Emma Jangestigs samboer, men han forlot henne etter en stund. Det var etter dette at kvinnen begynte å snakke om å flytte til Sverige, og reiste dit på turer. Hun hevder hun ikke har noe med drapene å gjøre.

Jangestig forteller at hun åpnet døra for kvinnen, som trengte seg inn i huset. Hun forklarer at hun ikke forstå først hvem kvinnen var da hun åpnet døra.

FORKLARER SEG I DAG: Emma Jangestig, mammaen til de to barna som ble drept, forklarer seg i retten i dag. Foto: ROBERT WIKSTRÖM/EXPRESSEN
FORKLARER SEG I DAG: Emma Jangestig, mammaen til de to barna som ble drept, forklarer seg i retten i dag. Foto: ROBERT WIKSTRÖM/EXPRESSEN Vis mer

Hun beskriver også at hun ligger nede på gulvet og at det gjør vondt et sted. Jangestig ble hardt skadet etter å ha blitt angrepet, og lå lenge på sykehus.

- Hun smiler

Aktor spør henne om hun husker noen spesielle ansiktsuttrykk eller lignende fra gjerningsmannen.

- Jeg ser ansiktet hennes bli forvridd som om hun tar i eller skal si noe eller noe lignende. Og senere smiler hun, sier Jangestig, uten å kunne tidsfeste når det var.

Hun forteller også at hun ikke har noen minner om redsel knyttet til at kvinnen gikk inn i huset.

I tidligere avhør har hun forklart at hun så en svart hammer med røde detaljer, men nå sier hun at det kan ha vært blod som var det røde på hammeren. Hun husker imidlertid ikke hvor

Lo i retten i går

I går startet rettssaken mot den 32 år gamle tyske kvinnen, som er tiltalt for å ha drept kvinnens to barn.

- Kjente henne igjen

Det finnes ingen tekniske beviser som knytter den tyske kvinnen til åstedet. Derfor regnes det av flere som avgjørende for rettssaken at Jangestig peker ut den tyske kvinnen i retten.

De siste dagene har det imidlertid blitt satt spørsmålstegn ved verdien av en slik identifisering. Jangestig skal ha sett et bilde av den tiltalte, og kan ha blitt påvirket av ulike inntrykk hun har fått når hun i perioder ikke har vært isolert, kommer nok forsvarerne til den tyske kvinnen å påpeke.

Den første dagen i retten virket den tyske kvinnen tilsynelatende uberørt av at hun er tiltalt i en alvorlig sak. Hun smilte og lo da det ble lest opp utdrag fra dagboken hennes og e-poster mellom henne og Jangestigs samboer.

PÅ VEI INN: Den tyske kvinnen på vei inn i rettssalen i dag.
DREPT: Søsknene Max (3) og Saga (1).