- Kjente høyoktan drivstoff fosse nedover meg

Jon Lundeby om sekundene da helikopteret han satt i styrtet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Vet du hva det vondeste for meg var i går? Blodprøven på sykehuset, spøker Jon Lundeby på telefon til Dagbladet.no.

Dagen etter den dramatiske helikopterstyrten på Rudskogen forteller en av de som var om bord om sekundene før helikopteret styrtet inn i førerhuset på en tankbil lastet med 7000 liter diesel.

Les: Helikopter styrtet i førerhuset på tankbil

- Ting skjedde så fort. Jeg kan ikke helt beskrive hva det var som skjedde. Det var den samme følelsen som når du kjører te-kopper på tivoli. Jeg visste at det sto en tankbil på bakken og jeg så at vi gikk rett mot den. Det gikk så fort at jeg til slutt lukket øynene, forteller Jon Lundeby til Rakkestad Avis.

Utrolig nok ble verken han eller noen av de to andre om bord i helikopteret alvorlig skadd. Lundeby forteller at han fortsatt er omtåket etter ulykken, men at han er lykkelig over at det gikk så bra som det gikk.

- Vi hadde fylt opp begge drivstofftankene. Da vi styrtet ble jeg hengende opp ned og fikk hodet og håret dynket i høyoktan drivstoff, som rant nedover meg, sier han til Dagbladet.no.- Det hele gikk så fort at jeg ikke rakk å tenke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer