Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kjente ingen liklukt

Ektepar bodde under drapsmann (25) og drapsoffer (45).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ARENDAL (Dagbladet.no): Etter å ha bodd i øverste etasje i det store bolighuset i rundt ni måneder fikk 25-åringen, opprinnelig fra en naboby, inn en ny medleieboer. De to delte minst ett oppholdsrom i huset, og hadde etter det Dagbladet.no får opplyst mye kontakt som følge av kollektivløsningen.

Innflyttingen skulle vise seg å bli fatal for det nye bekjentskapet til 25-åringen.

Sent om kvelden eller om natta til 14. februar oppsto en krangel mellom de to leietakerne som endte med at den yngste slo i hjel 45-åringen med det som skal ha vært en gjenstand i leiligheten.

Kjente ingen lukt

Så gjemte han liket i 16 dager. Den døde kroppen skal ha blitt funnet i et kott. Da 25-åringen fortalte om drapet til en bekjent, skal vedkommende ha slått alarm til politiet.

Ekteparet i første etasje merket ikke noe til dramaet på liv og død som utspant seg over hodene deres. Nå er de i sjokk over å ha bodd med et lik i huset i over to uker. Det skriver Agderposten.no.

De skriver at den drapssiktede 25-åringen bor på loftet og den drepte 45-åringen i andre etasje. I første etasje bor et eldre ektepar. Mannen her forteller til avisen at de ikke har hørt eller sett noe spesielt fra 13. februar og til politiet banket på døra lørdag kveld ved 18.15-tiden.

-Vi har jo merket at det har vært helt stille i leiligheten over oss. Siste gangen vi så naboen var 13. februar. Utover det har vi ikke merket noe til det som har skjedd. Vi har heller ikke merket noen lukt, sier mannen til Agderposten.no.

image: - Kjente ingen liklukt

Psykologiske problemer

Den unge drapsmannen sitter nå på glattcelle ved Arendal politistasjon i påvente av fengslingsmøtet i hjembyen imorgen tidlig. Da vil han trolig bli varetektsfengslet, siktet for forsettlig drap.

25-åringen tilsto den brutale ugjerningen med en gang da politiet sto på døra i går kveld.

- Han la alle kort på bordet umiddelbart, og har erkjent de faktiske forholdene i siktelsen

Jeg kom akkurat fra en samtale med min klient. Han er preget av omstendighetene, sier advokat Ole J. Devold.

Etter det Dagbladet.no forstår har drapsmannen en psykisk lidelse som vanligvis krever behandling med terapi og tabletter. Dette ville forsvareren ikke gå inn på foreløpig.

- Det ligger tragiske omstendigheter bak. Mer enn det kan jeg ikke si på nåværende tidspunkt, sier Devold.

Han vil ikke kommentere noen av detaljene i etterforskningen.

- Jeg var den sterkeste

- 25-åringen har forklart at det skjedde etter en krangel natt til 14. februar, sier etterforskningsleder Jens Martin Reiersølmoen til Dagbladet.no. 

- Jeg var den sterkeste,og naboen døde, sa 25-åringen til politiet under avhør.

Etter at 25-åringen la den 45 år gamle mannen i et kott, skal drapsmannen ifølge Agderposten ha tatt bilder av liket med mobiltelefon. Bildene skal han senere ha vist fram til bekjente.

Dette er opplysninger som politiet i Agder ikke ønsker å kommentere.

- Det har jeg ingen kommentar til, sier Reiersølmoen, som forklarer at pågripelsen skjedde etter at politiet ble kontaktet av et vitne.

- Et vitne som tok kontakt hadde opplysninger som førte til at vi gikk til pågripelse, sier Reiersølmoen til Dagbladet.no.

Den 25 år gamle mannen er siktet etter straffelovens paragraf 233, første ledd, som har en strafferamme på minimum seks år.

FORSVARER: Advokat Ole Devold er 25-åringens forsvarer.
LÅ I FJORTEN DAGER: Etter drapet som skal ha skjedd natt til 14. februar lå offeret i et kott i over fjorten dager. I natt ble offeret hentet ut.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media