Kjente til forholdet

Statsråd Victor Norman informerte ikke om sitt kjærlighetsforhold til statssekretær Christine B. Meyer før Statsministerens kontor var orientert via andre kanaler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stabssjef Kari Husøy ved Statsministerens kontor (SmK) ble i fjor sommer klar over forholdet gjennom en e-post, som etter det Dagbladet erfarer ble sendt fra Meyers daværende ektemann.

Husøy tok opp saken med Bondevik. De ble enige om å konfrontere Norman og Meyer med det de var blitt kjent med. Men før de kom så langt, hadde Norman tatt kontakt med SmK og redegjort for forholdet. Det bekrefter stabssjef Kari Husøy.

Statsministeren fant ingen grunn til å reagere så lenge det intime forholdet ifølge Norman var lagt på is. Dermed fikk de fortsette å jobbe tett sammen.

Få dager seinere

- Jeg informerte statsministeren samme dag jeg ble kjent med forholdet. Hensikten var å ta opp saken med de involverte parter. Men før vi rakk det, informerte Norman oss om at forholdet var avsluttet. Det skjedde få dager seinere, sier stabssjef Kari Husøy. Etter det Dagbladet erfarer sendte Meyers daværende ektemann en e-post til SmK i slutten av juli 2002. Den beskrev hvordan en av Bondeviks statsråder hadde et forhold til en av sine ansatte. Stabssjef Husøy, som er politisk nestkommanderende på SmK, vil imidlertid ikke bekrefte hvem det var som tok kontakt.

- Jeg ble kjent med saken mens jeg var på ferie på bakgrunn av en telefon til kontoret. Da jeg kom innom kontoret seinere, ble jeg kjent med en e-post som omtalte forholdet, sier Husøy.

Kjent lenge

Forholdet mellom arbeids- og administrasjonsminister Victor D. Norman og daværende statssekretær Christine B. Meyer har vært kjent i det politiske miljøet lenge. Dagbladet har ved flere anledninger det siste året konfrontert Norman og Meyer med saken. «Jeg kommenterer ikke private forhold,» har svaret vært. Seinest i forgårs nektet Norman å kommentere saken. Men i gårsdagens VG bekrefter han romansen.

- Vi ble betatt av hverandre, og etter hvert utviklet det seg til et kortvarig intenst forhold. Men vi innså raskt at dette var uprofesjonelt, og uklokt i forhold til våre nærmeste. Da ble vi enige om å legge forholdet på is, sier Norman.

Begge informerte sine respektive ektefeller. Meyer og hennes mann flyttet ifølge VG fra hverandre nokså raskt. Hun fortsatte imidlertid å jobbe i Arbeids- og administrasjonsdepartementet som den nærmeste politiske medarbeideren til Norman helt fram til 17. januar i år.

I går ville ikke Norman kommentere forholdet.

- Hvorfor vil du ikke kommentere saken?

- Ingen kommentar.

- Er det en privatsak at du som statsråd hadde et forhold til din statssekretær?

- Ingen kommentar.

En kilde i departementet sier til Dagbladet at det nære forholdet mellom Norman og Meyer skapte en vanskelig arbeidssituasjon.

- I en slik situasjon er det vanskelig å vite hva som er fortrolig, og hvem man har å forholde seg til. Det skapte en helt umulig situasjon. Jeg kunne ikke vite om det jeg sa var i fortrolighet til statssekretæren ville forbli fortrolig. Slike nære forhold skaper en uoversiktlig situasjon.

Dysser ned

Heller ikke Kjell Magne Bondevik ville utdype saken nærmere i går. Statsministerens kontor la opp et informasjonsløp med tydelig sikte på å dysse ned saken.

KJENT: Statsministerens kontor fikk kjennskap til romansen mellom statsråd Victor D. Norman og statssekretær Christine B. Meyer via en e-post før Norman selv informerte om forholdet. <!--FOTO-->