-Kjernekraft helt uaktuelt

Statsministeren vil satse på gass isteden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Ideen om å bygge atomkraftverk i Midt-Norge og på Østlandet har fått rekordrask saksbehandling på høyeste nivå. På 20-årsdagen for Tsjernobyl-katastrofen.

- Det er helt uaktuelt for denne regjeringen på noe tidspunkt å fremme forslag om kjernekraft, sa statsminister Jens Stoltenberg i Stortingets åpen spørretime i dag.

Et par timer tidligere hadde Bergen Energi lansert sin kjernekraftsøknad til Olje- og energidepartementet.

Gasskraftverk med CO2-rensing og alternative energikilder er Stoltenberg-regjeringens løsning på å dekke de sorte hullene i norsk energiforsyning.

Pussige Norge

Statsministeren er sterkt skeptisk til sikkerheten rundt lagring av kjernefysisk avfall, men innser også at verden der ute kan undre seg over norsk energipolitikk.

- Jeg forstår at noen kan synes det er pussig at Norge er i mot kullkraft og kjernekraft, og at vi samtidig importerer energi som er produsert ved slike kraftverk. Men løsningen er ikke kjernekraft i Norge, sa Stoltenberg i spørretimen.

I dag er 449 atomktaftverk i drift verden rundt. 27 nye er under bygging, og India og Kina aleine har om lag 60 kjernekraftverk på tegnebrettet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer