Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-Kjernekraft helt uaktuelt

Statsministeren vil satse på gass isteden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ideen om å bygge atomkraftverk i Midt-Norge og på Østlandet har fått rekordrask saksbehandling på høyeste nivå. På 20-årsdagen for Tsjernobyl-katastrofen.

- Det er helt uaktuelt for denne regjeringen på noe tidspunkt å fremme forslag om kjernekraft, sa statsminister Jens Stoltenberg i Stortingets åpen spørretime i dag.

Et par timer tidligere hadde Bergen Energi lansert sin kjernekraftsøknad til Olje- og energidepartementet.

Gasskraftverk med CO2-rensing og alternative energikilder er Stoltenberg-regjeringens løsning på å dekke de sorte hullene i norsk energiforsyning.

Pussige Norge

Statsministeren er sterkt skeptisk til sikkerheten rundt lagring av kjernefysisk avfall, men innser også at verden der ute kan undre seg over norsk energipolitikk.

- Jeg forstår at noen kan synes det er pussig at Norge er i mot kullkraft og kjernekraft, og at vi samtidig importerer energi som er produsert ved slike kraftverk. Men løsningen er ikke kjernekraft i Norge, sa Stoltenberg i spørretimen.

I dag er 449 atomktaftverk i drift verden rundt. 27 nye er under bygging, og India og Kina aleine har om lag 60 kjernekraftverk på tegnebrettet.

NORSK ATOMKRAFTHISTORIE Reaktoren i Halden ble bygd i perioden 1955- 1958 av daværende Institutt for Atomenergi (nå Institutt for Energiteknikk). På dette bildet ser naboer ned på Haldenreaktoren fra Månefjellet i 1959. I Stortinget i dag lovet Jens Stoltenberg at norske myndigheter fortsatt skal støtte forskningen ved Haldenreaktoren.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media