Kjerringa mot strømmen

Navn: Kari Anne Moe Alder: 23 Yrke: Leder, Sosialistisk Ungdom

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun var ikke invitert i partileder Kristin Halvorsens 40-årsdag sist lørdag og mener det er feil av partiledelsen i SV å bite seg fast i skjørtekanten til Arbeiderpartiet for bare vagt av og til å signalisere mindre kursendringer. Hun karakteriserer forholdet til partilederen som «profesjonelt». Det er det ordet profesjonelle mennesker bruker når de skal fortelle at forholdet til et annet menneske er mindre enn hjertelig.

Kari Anne Moe har vært et profesjonelt menneske siden hun avsluttet videregående skole i Sandefjord i 1995. Samme år ble hun leder av Ungdom mot EU. Etter to år der ble hun organisasjonssekretær i Ungdom mot narkotika, og i fjor ble hun valgt til formann i SU, mot valgkomiteens innstilling, med 46 mot 29 stemmer. Valget resulterte i at ni av 12 sentralstyremedlemmer trakk seg. De ville heller hatt den mer moderate Inga Marte Thorkildsen til leder. Hun er i dag kvinnepolitisk leder i SU.

Valget av Kari Anne ble oppfattet som et langt skritt til venstre, mot Rød Valgallianse. I SUs nye program ble miljøkampen bl.a. karakterisert som klassekamp på verdensbasis. - RV-diskusjonen er irrelevant, sier hun i dag. I helga blir hun etter alt å dømme gjenvalgt til SU-leder, uten motkandidat.

- Vi har masse diskusjoner om sak. Men jeg tror folk er fornøyd med meg som leder, sier hun til Dagboka.

Noe av det første hun gjorde som leder, var å starte det såkalte påskeopprøret mot partiledelsen for deres tilslutning til NATO-bombingen i Kosovo. 800 mer eller mindre prominente personer fra den politiske venstresiden og norsk kulturliv krevde øyeblikkelig stans i bombingen.

I dag er Kari Anne Moe frustrert over at så godt som alle partier overlater den politiske arena til Fremskrittspartiet. - Jeg og de andre må ta vårt ansvar og delta i konkurransen om velgerne. Vi må fortelle at det er vi som i alle år har gått inn for lavere skatter til dem som tjener minst. Hvorfor skal vi overlate hele valen til Carl I. Hagen når det er snakk om bensinpriser? Det nytter ikke å toe sine hender og si at egoismen og materialismen har tatt overhånd i samfunnet. Vi kan ikke si at en fjerdedel av befolkningen er tullinger som vil stemme på tullinger.

Hun vil bedre kollektivtilbudet og senke kollektivtakstene, men er vag når vi spør om bensinpriser. Hun innrømmer at folk i utkantstrøk kanskje må betale mindre. Hvor grensene skal gå har hun ikke klart for seg. Derimot er hun helt klar på SUs nye prinsipprogram som skal vedtas til helga.