Kjerringa mot strømmen

Da hun ble funnet etter over tolv timer til havs, rodde 77 åringen fortsatt mot strømmen. Rasende forbanna på Telenor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KIRKENES (Sør-Varanger avis/Dagbladet): Her blir den 77 år gamle kvinnen reddet etter over tolv timers kamp mot havstrømmene i Finnmark.

Da hun ble plukket opp av redningsskøyta «Oscar Tybring» fredag klokka 13, hadde hun drevet nesten helt til Russland, over 11 kilometer unna der problemene startet, kvelden før.På vei hjem fra båttur gikk Kirkenes-kvinnen plutselig tom for bensin. Da prøvde hun å ta årene fatt for å redde seg i land, men strømmene var for sterke for kvinnen.

Nødmelding

Politiet fikk nødmeldingen fra kvinnen først i 03-tida om natta, fordi det var dårlig mobildekning i området. Temperaturen i området var i går kveld nede i seks grader, og det regnet. Men da kvinnen i går ble tatt imot av familien sin på land, smilte hun og var i godt humør, tross en utmattende opplevelse.

Skvatt over ripa

-  Hun fortalte at hun hadde forsøkt å ro mot land hele natta, men havstrømmen var for sterk. Heldigvis er hun sprek som ei røyskatt og skvatt over ripa på skøyta vår når hun skulle gi i land i Kirkenes. Båtvant er hun også, og det hjalp henne på den strabasiøse ferden, sier kaptein på redningsskøyta «Oscar Tybring», Odd Arne Hermansen.

-  Hun sa at alt var bra og at hun ikke hadde noen problemer.

Det hun var mest irritert over var den dårlige mobildekningen i området etter at Telenor har tatt bort NMT-nettet, forteller Hermansen.

REDDET: Det eneste Kirkenes-kvinnen hadde å klage på etter ei heil natts kamp mot bølgene, var dårlig mobildekning hos Telenor.