- Kjersti ga meg en kjærlighetsgave. Det var å si jeg gleder meg til lørdag

Arrangerer minnekonsert for datteren de mistet i Bjørkelangen-ulykken.

NOVEMBERLYS:  Kjersti og Jostein Sandsmark opplevde alle foreldres mareritt da de mistet datteren, bare 13 år gammel. Nå oppfordrer de folk til å fokusere på menneskene en har rundt seg i julen i stedet for det materielle. Lørdag arrangerer de konsert til minne for den høyt elskede datteren. Foto:  Foto: Jacques Hvistendahl
NOVEMBERLYS: Kjersti og Jostein Sandsmark opplevde alle foreldres mareritt da de mistet datteren, bare 13 år gammel. Nå oppfordrer de folk til å fokusere på menneskene en har rundt seg i julen i stedet for det materielle. Lørdag arrangerer de konsert til minne for den høyt elskede datteren. Foto: Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I morgen skulle Sara Christiane Holmedahl Sandsmark (13) fylt 14 år. Familiens hjem i Bjørkelangen burde vært klart til å fylles med forventningsfulle venninner på bursdagsfest.

En tragisk ulykke i januar gjør at det ikke er tilfelle - Sara ble ikke eldre enn 13 år. Sammen med venninnen Tiril Alette Huser Bølge (11) mistet hun livet etter at de ble påkjørt bakfra da de var ute og kjørte med ponni og vogn den 10. januar.

Hvordan kan en som foreldre komme seg gjennom sitt døde barns første bursdag?  Spørsmålet måtte Saras foreldre Kjersti og Jostein Sandsmark stille seg i høst.

- Vi satt sammen med nær familie og snakke om hva vi gruet oss til, og jeg spurt hva jeg skulle gjøre med bursdagen til Sara. Jeg orket ikke kaffeslabras. Jeg orket ikke en rutinebursdag, sier Kjersti.

- Samtidig kunne vi ikke late som om dette var en vanlig dag heller, skyter Jostein inn.

- Lys som Sara Ideen de kom fram til var en konsert. I morgen opptrer Solveig Leithaug, Trygve Skaug, Petter Simonsen og Saras kor, Oslo Soul Children, i Løken kirke i Akershus. Det er årsaken til at Kjersti nå, mot alle ods, gleder seg til datterens fødselsdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer