NY LEDELSE: Et av grepene som er tatt for å få «ny kraft og energi» inn i NAV, som Arbeids- og sosialministeren etterlyste er å sparke den gamle Nav-sjefen og konstituere Kjersti Monland som ny arbeids- og velferdsdirektør. Foto: nyebilder.no
NY LEDELSE: Et av grepene som er tatt for å få «ny kraft og energi» inn i NAV, som Arbeids- og sosialministeren etterlyste er å sparke den gamle Nav-sjefen og konstituere Kjersti Monland som ny arbeids- og velferdsdirektør. Foto: nyebilder.noVis mer

Kjersti Monland konstituert som ny Nav-direktør

Arbeidet med å finne ny direktør starter på mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) mener det er nødvendig med en ny ledelse for å få «ny kraft og ny energi» inn i Nav, og sier sier arbeidet med å finne ny direktør starter allerede neste uke. 

- Vi vil starte prosessen med å finne ny direktør rett over helga. Selv om det er en kompleks og stor organisasjon, er det en spennende organisasjon å jobbe i. Jeg er sikker på at det finnes gode kandidater der ute, sier Eriksson.

Kjersti Monland bli ny konstituert direktør i NAV inntil ansettelsesprosessen er ferdig. Monland har vært IKT-direktør i Nav siden oktober. Hun kom da fra stillingen som ytelsesdirektør i etaten. 

Erikssen har sagt at Nav er hans viktigste politiske prosjekt og den viktigste etaten for folk flest.

- For folk som står i en sårbar situasjon, som trenger vårt velferdssamfunns sterke hånd, folk som står utenfor arbeidslivet og trenger å komme seg inn i arbeidslivet, vil Nav være den viktigste etaten, sa Eriksson på en pressekonferanse fredag formiddag.

I forkant av pressekonferansen ble det klart at Eriksson hadde sparket Nav-direktør Joakim Lystad.

- Jeg har brukt god tid og gjort mange avveininger for hvordan jeg skal lykkes med mitt politiske prosjekt, forklarte Eriksson. De grepene som må gjøres, innebærer at det også må komme på plass en ny ledelse i Nav, fastslo han.

(NTB)