Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjersti Stenseng ønsket som ny partisekretær i Ap

Leder kampen om jobben.

ETTERTRAKTET: Kjersti Stenseng (40) fra Oppland leder kampen om partisekretærjobben i Arbeiderpartiet, skriver Klassekampen
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
ETTERTRAKTET: Kjersti Stenseng (40) fra Oppland leder kampen om partisekretærjobben i Arbeiderpartiet, skriver Klassekampen Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjersti Stenseng (40) fra Oppland leder kampen om partisekretærjobben i Arbeiderpartiet, skriver Klassekampen.

Stenseng regnes som favoritt til jobben som ny partisekretær i Ap, en av de aller viktigste jobbene i norsk politikk. Stenseng passer perfekt inn i kabalen som nå legges i partiet, ifølge Klassekampen.

Flertallet av fylkene ønsker to nestledere, og alt tyder på at den ene blir Trond Giske. Flere har foreslått Giske som partisekretær, men selv vil han trolig foretrekke jobben som nestleder. Da ligger veien til nye statsrådsoppgaver åpen. Om Giske blir en av to nestledere, må partisekretæren være en kvinne.

- Kjersti har et klokt politisk hode, riktig erfaring og gode sosiale evner, sier leder Frode Jahren i Oppland Ap.

Stenseng har erfaring fra lokalpolitikk i Nord Fron, hun har vært fylkesleder, medlem av sentralstyret og hun har vært statssekretær. Før valget i 2013 tapte hun en nominasjonskamp mot Stine Renate Håheim om tredjeplass på Ap-lista i Oppland.

Stenseng selv er ordknapp.

- Jeg har sagt at jeg stiller meg til disposisjon for partiet.

(NTB)