Kjersti Stenseng tar knallhardt oppgjør med sin egen far

Aps partisekretær sier seg helt uenig med sin far: - Jeg har ringt ham flere ganger i dag, sier Kjersti Stenseng til Dagbladet.

OPPRØRT OG OPPGITT: Kjersti Stenseng sier hun ikke ante at hennes far, Ap-legende Gunnar Tore Stenseng, skulle gå ut til forsvar for Trond Giske. Partisekretæren sier hun overhodet ikke støtter utspillet. Foto:John T.Pedersen / Dagbladet
OPPRØRT OG OPPGITT: Kjersti Stenseng sier hun ikke ante at hennes far, Ap-legende Gunnar Tore Stenseng, skulle gå ut til forsvar for Trond Giske. Partisekretæren sier hun overhodet ikke støtter utspillet. Foto:John T.Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Gunnar Tore Stenseng, faren til Arbeiderpartiets partisekretær Kjersti Stenseng, mener Arbeiderpartiet må bytte partileder så snart som mulig. Det er Trond Giske som bør bli partileder, skriver Ap-veteranen på Facebook.

Saken ble omtalt av Dagbladet tidligere i ettermiddag og det var TV 2 som først meldte om utspillet.

Kjersti Stenseng sier at hun er rasende på sin far etter innlegget på Facebook.

- Min far har som partimedlem lov til å uttale seg om Arbeiderpartiet. Men jeg er helt uenig med ham, og ganske oppgitt akkurat nå, sier partisekretæren til Dagbladet.

Trond Giske mistet i går innstillingen til tillitsverv i Trøndelag Ap etter en video av ham på et utested nådde mediene torsdag kveld. Giske har reagert på VGs framstilling av videoen, som han mener ikke gjenspeiler virkeligheten. Giske sier han krever en unnskyldning fra avisa - den har han foreløpig ikke fått.

GISKE-VIDEO: Dette er den mye omtalte videosnutten som i løpet av kort tid har snudd livet til tidligere Ap-nestleder Trond Giske på hodet. Reporter: Madeleine Liereng. Video: André Børke / Dagbladet Vis mer

- To forskjellige personer

Kjersti Stenseng understreker at hun og hennes far er to forskjellige personer.

- Vi er uenige i mange politiske saker. Han lytter ikke til mine råd, jeg lytter ikke til hans. Jeg vil igjen presisere: Jeg er helt uenig med ham i denne saken.

Stenseng sier hun ikke ante noe om at hennes far kom til å bruke Facebook for å ta Trond Giske i forsvar.

- Jeg ante ingenting. Jeg har ringt min far flere ganger i dag. Nå er jeg såpass irritert at jeg tror det er best om jeg venter til i morgen med å snakke med ham igjen, sier hun.

Gunnar Tore Stenseng skrev tidligere i dag på Facebook at Trond Giske er utsatt for en maktkamp fra Oslo-delen av partiet.

- Det er ufattelig at ikke trønderne støtter Trond Giske i maktkampen der Oslo-partiet gjør alt de kan for å holde ham unna. De vet jo at han er den farligste konkurrenten til Raymond Johansen den dagen Ap trenger en ny leder.

Maktkamp

Til Dagbladet sier Gunnar Tore Stenseng at han ikke er overrasket over at dattera hans er uenig med ham og at hun stiller seg bak Støre:

- Ja, naturligvis gjør hun det. Vi har ulikt syn på mange ting, blant annet dette. Det kan da ikke være noen sensasjon, sier han.

Kjersti Stenseng minner også om at hennes far er en voksen mann som hun ikke bes svare for. Likevel ønsker hun å markere avstand fra synspunktene hans.

- Jeg er som sagt helt uenig, og så må han selv svare for sine egne synspunkter, sier Stenseng.

- Er du redd dette skal brukes mot deg i det som omtales som en maktkamp i Arbeiderpartet mellom en Oslo-fraksjon og resten av partiet?

- Vi er to forskjellige personer, og jeg håper folk forstår det, svarer hun.

- Er du forberedt på at enkelte kan beskylde deg for å dele din fars synspunkter?

- Nei. Jeg støtter Jonas Gahr Støre ett hundre prosent som partileder. Mitt fokus er fullt og helt på å vinne valgkampen som står framfor oss, sier Kjersti Stenseng.

- Det har vært en lang Ap-uke. Var dette det siste du behøvde å få servert i dag?

- Det er ingen lederstrid i Arbeiderpartiet, og det Arbeiderpartiet behøver nå er fokus på politikk og valgkamp, svarer Stenseng.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer