TIL VM UTEN STANG: Kjetil Bertelsen (47) har brukt fire år på å forberede seg til VM i fluekasting i Estland. Nå er trolig innsatsen fåfengt. Foto: Privat
TIL VM UTEN STANG: Kjetil Bertelsen (47) har brukt fire år på å forberede seg til VM i fluekasting i Estland. Nå er trolig innsatsen fåfengt. Foto: PrivatVis mer

Kjetil (47) fikk VM i fluekasting spolert. Norwegian fikk ikke de spesiallagde stengene fram i tide

- Ville aldri skjedd med skiene til Northug, raser kona.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fra torsdag til søndag pågår VM i fluekasting i Nelijärve i Estland. Der deltar Kjetil Bertelsen (47) fra Sandnes - men han har fått mesterskapet spolert fordi Norwegian ikke fikk de tre spesiallagde stengene hans fram i tide.

- Det betyr at fire års knallhard trening er tilnærmet bortkastet. Dette er så sinnssykt og utilgivelig at vi ikke har ord! sier kona Monica Bertelsen (45) til Dagbladet.

- Rett i dass

Hun er selv aktiv i fluekastemiljøet, og har siden stengene ble borte i systemet onsdag, vært gjentatte ganger på telefonen med Norwegian. Uten resultat.

- Noen snille sjeler lånte ham ei stang til konkurransen i dag, men det blir bare ikke det samme; Kjetils konkurransestenger er spesialtilpasset ham, og ingen stenger er like, sier Monica.

«Vi beklager at Bertelsen ikke fikk stengene i tide, og forstår at situasjonen er veldig frustrerende» Charlotte Holmbergh Jacobsson, presseansvarlig i Norwegian

Kjetil er ranket som Norges tredje beste i øvelsen ørret lengde, men med lånt stang havnet han på 26. plass i dagens konkurranse - «det gikk rett i dass», konstaterer Monica.

- VM er uansett ødelagt for Kjetil. Han skulle trene innkjøring, men ble isteden stresset av styret med stengene, han er helt oppgitt. Hvordan ville dette sett ut om det var VM-skiene til Petter Northug som var igjen i Oslo? spør hun retorisk.

Sto igjen på Sola

Det var onsdag morgen Kjetil satte seg på flyet på Sola. Han skulle møte resten av landslaget i Oslo, og sjekke inn bagasjen til Tallinn-flyet på Gardermoen. Men stangrøret sto igjen i Stavanger, og han måtte dra til Estland uten.

Stengene ankom OSL halvannen time etter at Kjetils fly hadde dratt, og kona har siden fulgt det tildelte sporingsnummeret nøye hjemme fra Sandnes. Men siden har lite skjedd.

FELLES INTERESSE: Både Kjetil og Monica Bertelsen er aktive i fluekastemiljøet. Mens han er ranket på tredje plass blant landets beste i klassen ørret lengde, er hun leder for Sandnes Flycasting og utdannet dommer. Foto: Privat
FELLES INTERESSE: Både Kjetil og Monica Bertelsen er aktive i fluekastemiljøet. Mens han er ranket på tredje plass blant landets beste i klassen ørret lengde, er hun leder for Sandnes Flycasting og utdannet dommer. Foto: Privat Vis mer

- Norwegian sa at stengene ville bli sendt med første fly til Tallinn, men ingenting skjedde med sporingen. «Kan han ikke bare låne eller kjøpe stenger der borte?» sa Norwegian. Men det er faktisk et VM og spesiallagde stenger det er snakk om - ikke en fisketur til Kos, sier Monica oppgitt.

Hadde Norwegian fått med stengene på Tallinn-flyet i dag, ville de nådd fram i tide til konkurransen i morgen.

- Men også det flyet gikk uten stengene, konstaterer Monica.

Ifølge henne forklarte Norwegian at rotet skyldes problemer på flyplassen i New York, med masse bagasje som ankom OSL og måtte håndteres samtidig med Tallinn-bagasjen.

- Det er åpenbart kaos på Gardermoen, sier Monica.

Beklager

Nå er stengene på vei tilbake til Stavanger. Det betyr at Kjetil også i morgen må konkurrere med lånt stang.

- Hva som skjer i morgen, vet vi ikke. Men vi krysser fingrene, sier Monica.

Norwegians presseansvarlige Charlotte Holmbergh Jacobsson sier det er vanskelig å komme til bunns i hva som har skjedd med stengene seint fredag kveld, og uttaler seg på generelt grunnlag.

- Vi skal undersøke dette og se hva som har skjedd. Vi beklager at Bertelsen ikke fikk stengene i tide, og forstår at situasjonen er veldig frustrerende, sier Jacobsson til Dagbladet.