Kjetil ble invalid for 200 kroner

Tiltalt slo fordi han var «preget av stemningen».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Slo fordi Kjetil blødde på ham

(Dagbladet.no): I dag forklarer tre unge menn seg i retten om mishandlingen av funksjonshemmede Kjetil Rusvik.

En 20-åring forklarte seg tidligere i dag om hvordan en medtiltalt tok fart og sparket på det forsvarsløse offeret. Mannen sa at Rusvik ble sparket som om han var en amerikansk fotball.

Slo fordi Kjetil tok på en av dem

En 18-årig medtiltalt innrømmer å ha slått Kjetil Rusvik, og forklarer i likhet med 20-åringen at de ble provoserte da Kjetil Rusvik grep en av kameratene i kragen.

- Jeg slo ett slag i skulderen og ett i hakepartiet. NNN (En av de medtiltalte, red.anm.) slo også, men jeg er usikker på hvem som slo først, forklarte 18-åringen.

Også han husker det såkalte «fotballsparket».

- Jeg er ikke sikker på om jeg så det sparket, eller om jeg har det fra NNN, sa 18-åringen.

<strong><b>INVALID:</strong></b> Slik er Kjetil Rusviks nye liv: Etter overfallet på bussen sitter han i rullestol og er pleietrengende. Foto: BJØRN LANGSEM
INVALID: Slik er Kjetil Rusviks nye liv: Etter overfallet på bussen sitter han i rullestol og er pleietrengende. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer

18-åringen skal også ha slått Rusvik inne i bussen.

- Kjetil kommer gående bakover i bussen med blod under nesetippen. Han stiller seg ved siden av YYY (den andre medtiltalte, red.anm.). Jeg hører på musikk og ser at han søler blod på ham. Jeg bestemmer meg for å gi Kjetil et slag for å få ham bort. Jeg reiser meg, bøyer meg over, men slaget blir ikke så kraftig for jeg står for langt i fra. Jeg prøver en gang til, men da bommer jeg, sier han.

- Hvorfor slo du inne i bussen? Plaget han deg?

- Jeg føler ikke at jeg hadde noen god grunn, jeg ble preget av stemningen og ville få ham bort. Han sølte blod på diverse personer og sånn.

Så kameraten med lommeboka

18-åringen forteller hvordan guttene forlater bussen og treffer igjen noen andre kamerater. Han hevder at han ikke hørte noe om en lommebok før de var framme ved et gatekjøkken.

- Ved et gatekjøkken ser jeg at NNN tar ut en lommebok og begynner å kaste innholdet rundt. Jeg spør om det var dette alt skjedde for, og da sier han at han hadde tatt den fra fornærmede og da ble jeg sint. Jeg ønsker ikke å delta i slagsmål på grunn av en lommebok.

- Han sier at det er 200 kroner i den og at han skal kjøpe drikke for den. Så begynner han å fortelle om det amerikanske fotballsparket sitt.

Dårlige netter

Han sier at den medtiltalte skal ha beskrevet sparket som en «touchdown». 

- Rusvik skal ha spurt etter lommeboka si om bord på bussen, hørte du ikke det, spurte forsvareren hans.

- Som sagt, jeg hørte på musikk, sier tiltalte. Han forteller at kameraten fniste og var stolt over å ha tatt lommeboka. 

- Jeg har hatt mange dårlige netter etter at dette skjedde, sier 18-åringen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer