Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kjøkkenet og stua er knust. Huset er ubeboelig

Lynnedslag raserte enebolig på Hvaler.

RASERT: Slik så kjøkkenet ut etter at et lyn slo ned i en enebolig på Hvaler i Østfold. Foto: Andreas Utberg/Utrykningsnytt
RASERT: Slik så kjøkkenet ut etter at et lyn slo ned i en enebolig på Hvaler i Østfold. Foto: Andreas Utberg/Utrykningsnytt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det har vært tordenvær flere steder i landet i dag. På Hvaler i Østfold ble et hus påført store skader da lynet slo ned i taket i 12.30-tida.

- Kjøkkenet og stua er knust. Heldigvis var ikke kona og barna hjemme, og ingen ble skadd, sier Odd André Boholm som satt og jobbet da det smalt.

- Jeg var kjempeheldig, fordi jeg satt med ganske lydtette øreklokker. Det smalt noe helt vanvittig. Hadde jeg ikke hatt de øreklokkene, ville jeg nok ikke hatt hørselen i behold nå, sier Boholm til Dagbladet.

- Alt av strøm forsvant, og det begynte å ryke og brenne. Nå har jeg panoramautsikt fra taket, men huset er ubeboelig. Alt av sikringer og strøm er ødelagt. Det er skader for ganske mange tusen kroner, legger han til.

Operasjonsleder Villy Meier ved Østfold politidistrikt sier at brannutviklingen heldigvis var begrenset.

KRAFTIG: Lynet slo et hull i taket. Foto: Andreas Utberg/Utrykningsnytt
KRAFTIG: Lynet slo et hull i taket. Foto: Andreas Utberg/Utrykningsnytt Vis mer

- Vi fikk melding om brann og røyk i en enebolig. Da nødetatene kom til stedet var det noe røyk, og det hadde brent litt på kjøkkenet, men ikke stort. Det er mest røyk- og sotskader, i tillegg til et hull i taket, sier Meier til Dagbladet.

Tordenværet rammet både Vest-, Sør- og Østlandet i dag, noe som ikke er like vanlig om vinteren som om sommeren. Meteorolog Beate Tveita ved Stormgeo sier det har sammenheng mildværet som preger store deler av landet.

- Dette skjer spesielt når det er varmt i sør og kaldt i nord. Været stabiliserer seg utover dagen, men det er nye muligheter for tordenvær i morgen ettermiddag og kveld. Det blir en ustabil værtype framover, sier Tveita.

Årsaken er det mye omtalte høytrykket som står bom fast over Europa, det samme som har skyld i at en rekke lavtrykk har sendt uvær innover kysten de siste ukene. Denne situasjonen er ventet å fortsette til iallfall over jul.

HER TRAFF lynet. Foto: Andreas Utberg/Utrykningsnytt
HER TRAFF lynet. Foto: Andreas Utberg/Utrykningsnytt Vis mer