STENGTE KJØKKENET: Kjøkkenet på den kjente og kjære Oslo-restauranten Lorry er stengt etter at mattilsynet gjorde et uannonsert besøk der denne uka. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
STENGTE KJØKKENET: Kjøkkenet på den kjente og kjære Oslo-restauranten Lorry er stengt etter at mattilsynet gjorde et uannonsert besøk der denne uka. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

Kjøkkenet på Lorry stengt etter sviende kritikk fra mattilsynet

- Alvorlige forhold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kjøkkenet på den kjente og kjære Oslo-restauranten Lorry er stengt etter at mattilsynet gjorde et uannonsert besøk der i dag. Det skriver VG.

- Vi har hatt to inspektører på stedet. De observerte at det var veldig mange kritikkverdige forhold, sier Solveig Eriksrud, seksjonssjef for Mattilsynet i Oslo, Asker og Bærum, til avisa.

Restauranten, som ligger i Parkveien i Oslo like bak Litteraturhuset, er nærmest for en institusjon å regne, og har klientell fra alle samfunnslag. Blant annet politikere og journalister pryder ofte inventaret.

Men stinn brakke med skvaldrende ølgjester, inkludert representanter fra Storting og regjering, var tilsynelatende upåvirket av det stengte kjøkkenet da Dagbladet dumpet innom ved 00.30-tiden.

Nå er det altså slutt på matserveringen inntil videre etter at mattilsynet avdekket en rekke kritikkverdige forhold på etablissementets kjøkken. Deriblant:

- Manglende renhold av lokaler og utstyr
- Manglende personlig hygiene
- Dårlig mathåndtering
- Mangelfulle rutiner for nedkjøing av mat

Eriksrud sier videre at kjøkkenet vil forbli stengt inntil Lorry har rettet opp i de kritikkverdige forholdene og etablert bedre rutiner.

- Dette er alvorlige forhold, som ville kunne medføre helsefare for kundene, sier Eriksrud.

Assisterende daglig leder på Lorry har ikke svart på Dagbladets henvendelser i kveld.