Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kjøkkenet skal gjøre meg lykkelig

- Prisen betyr ikke så mye akkurat nå, bare det blir et kjøkken som kan gjøre meg lykkelig, sier Lars Olav Larsen. Jakten på det riktige kjøkkenet fører han til de dyreste designerbutikkene i Oslo der det selges kjøkken som koster inntil 400 000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Valgene Lars Olav Larsen står over er mange. Skal det være mahogni, kirsebær, stein eller stål? Nedfelt ovn eller kjøleskap med egen isbit-maskin? Bare lommeboka stopper begrensningene i den lekre designerbutikken Interiørtema på Oslos vestkant. Det siste nye er General Electrics-kjøleskapet i stål. Rolls Roycen blant kjøleskap er i stålkonstruksjon med egen vann- og isdispenser med eget avkjølt serveringsbrett.

Pris: 46 000 kroner. Bare i fjor solgte butikken 70 eksemplarer av luksuskjøleskapet, men noe slikt har ikke Lars Olav plass til i det planlagte huset ved sjøen på Sørlandet.

Kvalitet først

- Men det er veldig lekkert, medgir han og lar fingrene gli langs de stålbelagte, eksklusive kjøleskapsdørene.

Det er andre gang sørlendingen skal bygge hus. Den første gangen valgte han en billig og lettvint løsning som ikke tålte årenes slitasje. Den samme feilen har den matglade mannen ikke tenkt å gjøre igjen.

- Jeg vil ha skuffer som kjennes som fløte når du åpner dem og en arbeidsbenk som er deilig å lage mat på. I tillegg skal det være topp kvalitet - ja rett og slett et kjøkken som gjør meg lykkelig, sier han og ler. Noen fast pris har han enda ikke satt på vidunderet.

- Jeg velger kvalitet først, så får vi se på prisen etterpå, sier han, og er klar over at et ekte designerkjøkken fort kommer opp i 100 000 kroner.

Skreddersyr kjøkken

- Vi merker at folk får mer penger å handle for, sier Tone Strand, interiørkonsulent og en av innehaverne av Interiørtema AS. Butikken har spesialistert seg på kjøkken-design, og tilbyr kundene danske eksklusive merker som Unoform og Boform. Tidligere bestod kundegruppa av arkitekter, interiørarkitekter og andre beslektede grupper, men har de siste årene fått et stadig større innslag av nyrike og vanlige folk som vil ha noe lekkert å vise fram.

Å betale 200 000 for en kjøkkeninnredning er ikke lenger uvanlig, og 400 000 forekommer. Da kommer hvitevarene i tillegg.

- Stadig flere prioriterer kjøkkenet, og gjør det til mer enn en plass å lage mat. Spiseplass til 12, egen tv, arbeidsbord og sofagruppe er krav som ofte stilles. Vi merker at folk er blitt mer opptatt av kvalitet og design. Hos oss får de dette samtidig som vi skreddersyr detaljene.

DESIGNKJØKKEN:</B> Lars Olav Larsen skal bygge hus, og vil ha et designkjøkken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!