Kjønnskvoteringen er død

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forskning viser at norske kvinner er sterkt underrepresentert i lederstillinger. Likevel sier jeg klart NEI til kjønnskvotering. Hvorfor?

Det finnes to typer av kjønnskvotering:

• Radikal kjønnskvotering: Der et kjønn er sterkt underrepresentert, skal en del av plassene/stillingene forebeholdes dette kjønnet, selv om de har dårligere kvalifikasjoner.

• Moderat kjønnskvotering: Der representanter for de ulike kjønnene stiller med like kvalifikasjoner, skal det underrepresenterte kjønnet ha forrang.

Den moderate kjønnskvoteringen er lovfestet i Norge i dag, mens den radikale er atskillig mer omstridt og kun benyttes av et fåtall organisasjoner. Men for mannen og kvinnen i gata er dette to sider av samme sak. Det er ikke utbredt kjennskap til at det faktisk eksisterer to typer kjønnskvotering, og at den moderate typen ikke er fullt så kontroversiell. For gjennomsnittsnordmannen er kjønnskvotering lik radikal kjønnskvotering – det betyr kort og godt at kvinner har bedre sjangs til å få jobbene, selv når de ikke er kvalifisert.

Likestilling mellom kjønnene har vært lovfestet i Norge i mange år. Selv om forskning viser at det fortsatt er et stykke igjen til reell likestilling på arbeidsmarkedet, mener mange at vi faktisk har like muligheter i dag, og at kjønnsgapet skyldes at kvinner ikke benytter seg av disse mulighetene. Kjønnskvotering mangler støtte blant et flertall av befolkningen. Et overveiende flertall av mennene samt en god del av kvinnene er imot det. Generelt er det svært problematisk både praktisk og ideologisk å gjennomføre en politikk som møter bred demokratisk motstand.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer