Kjønnsnøytral ekteskapslov

En kjønnsnøytral ekteskapslov vil gjøre endringer i samfunnet som vi sannsynligvis ikke aner rekkevidden av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jeg har sent en mail til Jens Stoltenberg. I den står det blant annet: \'Er du også glad for at du vokste opp med både en far og en mor, slik som jeg?\'.

Det er ingen menneskerett å få barn! Vil et barn med to (for ikke å si tre...) foreldre av samme kjønn kunne få den oppveksten som det fortjener? Er det ikke sunt for et barn å vokse opp med både en far og en mor?

Arbeiderpartiet gikk til valg på at de ønsket å innføre kjønnsnøytral ekteskapslov. Denne ekteskapsloven medfører også endringer i barneloven, adopsjonsloven og bioteknologiloven. Den europeiske konvensjonen av 1967 om adopsjon forutsetter at ekteskapet består av to kjønn.

Homoaktivistene i Norge har drevet så god lobbyvirksomhet at de har fått regjeringen til å komme med denne uttalelsen: \'Departementet har i tråd med utredningen kommet til at innføring av felles ekteskapslov for heterofile og homofile par gjør det nødvendig å si opp Europarådskonvensjonen av 1967\'.

Det er på tide å si til regjeringen at nok er nok! En kjønnsnøytral ekteskapslov vil gjøre endringer i samfunnet som vi sannsynligvis ikke aner rekkevidden av. Hvor skal grensene for kjønnsnøytrale ekteskap gå? Kan et ekteskap bestå av for eksempel to menn og en kvinne? Og kan disse tre få lov til å adoptere og dermed bli foreldre?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer