JULESALG: Butikk-kjeden Woolworths i Storbritannia sliter maks om dagen. Nå går muligens de 800 butikkene på billigsalg til ett pund.  Foto: AP Photo/Alastair Grant/SCANPIX
JULESALG: Butikk-kjeden Woolworths i Storbritannia sliter maks om dagen. Nå går muligens de 800 butikkene på billigsalg til ett pund. Foto: AP Photo/Alastair Grant/SCANPIXVis mer

Kjøp 800 butikker for 10 kroner og 50 øre

Britiske Woolworths er desperate.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Mens børsen i Oslo ser rødt i dag, er nok ikke stemningen blant de 25 000 ansatte i gigant-kjeden Woolworths i Storbritannia noe særlig bedre.

Butikk-kjeden som selger alt fra hjemmeartikler til godteri lider av den økonomiske nedgangen og er nå på konkursens rand etter at de har bygd seg opp en gjeld på nærmere 300 millioner pund.


Den britiske storavisa The Guardian skriver i dag at kjeden håper på en redningsaksjon for butikkene sine. Kjeden består av 800 butikker, og mens julesalget er fullt i gang, legges nå butikkene ut på billigsalg. Ifølge avisa får eierne trolig ikke mer enn ett pund - eller cirka 10 kroner og 50 øre (etter dagens kurs) - for detaljsjappene sine.

Dette til tross for at butikkene går inn i sin beste periode for året. Julehandelen tjener inn cirka 90 prosent av kjedens årlige inntekt.

Woolworths håper å selge butikkene til det amerikanske selskapet Hilco som spesialiserer seg på skakkjørte selskaper. Dersom de tar over kan det bety mannefall blant de 25 000 ansatte i bedriften.

- Du går ikke til sengs med Hilco med mindre ting er svært alvorlig, sier en anonym kilde til avisa.

Avtalen er ikke i boks og den vil i så fall bare omhandle butikkene - ikke virksomhetene innen distribusjon av DVDer, bøker og musikk.