Kjøp av sex blir neppe ulovlig

Justisdepartementet kommer trolig ikke til å kriminalisere horekunder. Frykten er at de prostituerte blir taperne hvis sexsalget forsvinner fra overflaten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Regjeringen har vedtatt å innføre etiske regler for å hindre kjøp og aksept av seksuelle tjenester blant statsansatte på tjenestereiser. Mange mener vedtaket er passivt og at kjøp av sex bør bli straffbart.

I Sverige er det straffbart å være horekunde. Andelen gateprostituerte er gått betraktelig ned, men virksomheten skjer i stadig større grad i det skjulte. Det har ført til at Justisdepartementet er svært skeptisk til å kriminalisere horekunder i Norge.

- Det viktigste for meg er å skåne jentene det gjelder. De vil bli skjøvet lenger bort og ned hvis vi velger å kriminalisere horekunder. Hittil er det ingen her som er overbevist om at kriminalisering er veien å gå, sier statssekretær Rita Sletner i Justisdepartementet til NTB.

NHO positiv

En handlingsplan for å bekjempe sexsalg skal være på plass innen utgangen av året. Første skritt på veien tok regjeringen da den sist fredag vedtok å innføre de etiske reglene.

- Regjeringen vil først rydde i eget hus. Vi slår oss ikke på brystet med å ha innført slike etiske retningslinjer, men fortsetter å rette søkelyset mot problemet og angripe det. Nå er NHO og det private næringslivet utfordret til å innføre tilsvarende etiske regler i sine rekker, sier Sletner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer