Kjøp drømmehytta ved sjøen nå!

Nå er det kjøpers marked på hyttemarkedet ved sjøen. Mange salg går under prisantydning. På lengre sikt forventes god verdistigning på slike hytter. Derfor bør du kjøpe nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er mulig å få seg hytte - ikke med strandlinje, men med utsikt til sjøen for under én million. På den ettertraktede «gullkysten», fra Kristiansand til Sandefjord, er det svært mange som ønsker å selge landstedet før vinteren setter inn.

Meklere som har spesialisert seg på hyttesalg langs sørlandskysten, bekrefter at prisutviklingen for sommerhyttene har vært svært flat det siste året, på tross av at boligprisene i samme periode har gått rett i været.

Mange selgere har vært på banen, og ifølge meklere ofte med altfor høye prisforventninger.

- Vi bruker helt klart lengre tid på salgene enn tidligere, sier Gunnar Sædberg i Meglerhuset Sædberg. Han mener at høsten er et godt tidspunkt for kjøp av hytter nær sjøen.

Oppover

- På lengre sikt er prisene bare nødt til å gå én vei - oppover. Nybyggingen er minimal som følge av kommunenes mange restriksjoner. Derfor tror jeg at kjøp av slike hytter vil være en meget bra investering, sier Sædberg.

Han får støtte av sin kollega fra Sandefjord, Tore Solberg hos EiendomsRingen Georg Solberg:

- Jeg er hundre prosent sikker på at prisene for hytter ved sjøen vil stige framover. I år opplever vi bare et hvileskjær etter de siste årenes sterke oppgang, sier han.

Annen tendens

Vest for Kristiansand er tendensen en litt annen. Området fra Lindesnes til Lyngdal er svært populært blant rogalendinger som vil ha en smak av det blide Sørlandet innen to- tre timers kjøreavstand.

Prisene har steget litt det siste året, og pågangen av kjøpere er bra.

- Det er svært få hytter som selges under prisantydning, sier Rune Torsøe hos Kåre Mæland AS.

Alle fasiliteter

Det er slutt på tida da drømmen var fredelig idyll uten innlagt vann og strøm. Dagens hyttekjøpere vil ha alle fasiliteter: strøm, vann, kloakk, veiforbindelse og gjerne telefon og ISDN-linje.

Flere og flere flytter kontoret ut på hytta i sommerhalvåret, og jobber derfra et par dager i uka. Det er en enorm prisforskjell når det gjelder hytter med og uten strandlinje.

Sunde-effekten

En annen «trend» i hyttemarkedet er salg av store eiendommer og øyer langs Vestlandet og i Nord-Norge.

Etter at Øystein Sunde kjøpte sin 27 mål store øy utenfor Kristiansund til nærmere tre millioner kroner, har stadig flere fått øynene opp for denne type fritidseiendommer. Og her får man mye mer for pengene enn på Sørlandet.

Nylig ble en kystperle i Herøy kommune på Nordvestlandet solgt for 2,7 millioner kroner, 500000 kroner over prisantydning. Eiendommen ligger ved sjøen og består av et hovedhus med hele ti soverom, to sjøhus, låve og naust. Tomten er på hele 34 mål som holdes ved like av beitende ursau!

<B>GODT KJØP: </B>Eiendomsmekler Nina Ledsten mener 1,2 millioner kroner for denne hytta utenfor Drøbak er et godt kjøp.