Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjøp en Kvinesdal-bokstav

For èn million dollar kan du sikre deg det Kvinesdølingene håper blir verdens største skilt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I desember i fjor lanserte private initiativtakere idèen om å sette opp 16 meter høye bokstaver som utgjør kommunenavnet KVINESDAL ved en utkikksplass i sørlandsbygda.

Nå er prosjektet iferd med å realiseres, og bokstavene er lagt ut for salg på auksjonsnettsidene E-bay og QXL til den nette sum av 125 000 dollar per stykk.

- Meningen er å demme opp for ulempene det medfører for bygda at den nye Europavei 39 fra 2006 vil legges utenfor kommunesenteret. Med verdens største skilt vil vi ha noe som trekker turistene hit, sier daglig leder, Åse Versland, i A til Å Reklamebyrå til Dagbladet.no.

Åtte millioner

Sammen med programutviklingsbedriften Aeston står hun i spissen for initiativet, som siden lanseringen av idèen i desember har skapt store debatter i den knapt 6000 innbyggere store kommunen i Vest-Agder.

De 16 meter høye bokstavene er antatt å koste mellom fire og åtte millioner, og slår den foreløpige èneren i verden, Hollywood-skiltet, med et par meter i høyden.

- Siden idèen ble lansert har debatten gått kraftig i bygda. Vi har allerede fått med mange sponsorer, og har nå åpnet for at folk kan kjøpe seg en egen bokstav. Vi er ikke avhengige av at kommunen støtter oss økonomisk, men prosjektet forutsetter at vi får tillatelse til å sette det opp, sier Versland.

- Spennende idè

Onsdag skal kommunestyret i Kvinesdal bestemme om de vil støtte forprosjektet til det som i løpet av 2006 da vil bli verdens største skilt.

Både blant publikum og politikere har prosjektet skapt stor splid. Kommunalsjef Jostein Røyseland er en av de som ser positivt på Kvinesdal-skiltet.

- Jeg synes det er et spennende prosjekt, og det har skapt en god debatt om hvordan vi skal markedsføre kommunen vår. Foreløpig vil jeg ikke ta standpunkt til om jeg synes prosjektet bør gjennomføres, men utredningen synes jeg absolutt kommunen bør støtte, sier han til Dagbladet.no.

ÅTTE MILLIONER: Kan skiltet, som antagelig vil bli laget i aluminium, komme til å koste. Du kan kjøpe deg din egen bokstav på nettauksjonene QXL og amerikanske E-bay.
VIL SYNES: Gründerne bak Kvinesdal-skiltet ønsker at turistene tar turen innom bygda, selv om den nye europavegen blir lagt utenom sentrum.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!