Kjøp ferskt - spar tusener!

Hjemmelaget fiskesuppe på minutter Her avslører Norges rykende ferske kokkemester, Trond Moi, hvordan du kan spare tusenvis av kroner på å bruke ferske råvarer i stedet for pose- og frossenmat. Matkunstneren tryllet fram en velsmakende fiskesuppe av ingrediensene på bildet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lager du suppa selv, koster den deg cirka seks kroner per porsjon. Til sammenlikning må du ut med opptil 20 kroner for en pose fiskesuppe i butikken, og den tar like lang tid å lage. Moi brukte under ti minutter.

- Norske familier kan spare både tid og tusenvis av kroner på å kutte forbruket av bearbeidede frosne produkter og posemat. Frosne grønnsaksblandinger er over fem ganger så dyre som dem du lager selv, opplyser Moi.

Fettbomber

Han er oppgitt over at ferdigmatreklamen får folk til å tro at de sparer masse tid på å velge nettopp pizzaer, fiskepanetter og posemat framfor ferske varer.

Tall fra dypfrysningskontoret får både norgesmesteren og kostholdseksperter til å svelge tungt: Hvert år hiver vi innpå nærmere 28 kilo frossen mat. Pizza og grønnsaksblandinger er nordmenns favoritter. I tillegg er flere og flere av oss blitt posematbrukere.

Tørket brød

- Fiskepinner inneholder nesten ikke fisk i det hele tatt. Mesteparten er skorpe bestående av finmalt, tørket brød. I tillegg suger de fett som en svamp når de legges i panna, forklarer Moi.

I fryseren hans er ferdigmat ikke velkommen.

- Den er kjønnsløs. Mange av produktene likner hverandre i både utseende og smak. Mat- og synsopplevelsen forsvinner helt, poengterer Moi.