Kjøp Jahres praktvilla...

Skipsreder Anders Jahres praktfulle villa i Sandefjord er til salgs. Dersom du kjøper den 1250 kvm store herligheten, får du en ny samboer på kjøpet: Anders Jahres enke, Bess Fredie Jahre (76), har nemlig borett i villaen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er imidlertid ingen fare for at det blir plassmangel på Midtåsen: Hovedbygningen er 1250 kvm stor og det finnes i alt sju hus på eiendommen. Fra selve villaen kan du skue utover den 60 mål store «hagen», nesten hele Sandefjord og fjorden. Selve villaen er tegnet av arkitekt Arnstein Arneberg i italiensk nyrenessansestil.

Prisen for herligheten er foreløpig ukjent, men da Bulls Tankrederi kjøpte Midtåsen for fem år siden, lå den tekniske taksten på 20,7 millioner kroner. I dagens opphetede eiendomsmarked er dette antakelig en minimumspris.

Eiendomsmeklerfirmaene Georg Solberg AS i Sandefjord og Gunnar Krogsveen AS i Bærum har fått i oppdrag å selge eiendommen.

- Det er lagt lokk på saken. Jeg kan derfor ikke si noe om prisantydningen eller om vi har noen kjøpere, sier eiendomsmekler Tore Solberg ved Georg Solberg AS.

Representasjon

Eiendomsmekler Morten Thøgersen i Gunnar Krogsveen AS sier til Sandefjords Blad at de sikter mot kjøpergrupper som er i stand til å opprettholde Midtåsen som representasjonsbolig. I skipsreder Anders Jahres tid ble det holdt store selskaper i villaen, og kong Olav har overnattet der.

- Det er vanskelig å verdsette en så spesiell og unik eiendom, men for den rette person er den nok svært mye verdt. For folk som ser etter bolig i denne prisklassen, spiller noen millioner fra eller til ikke så stor rolle. De mest eksklusive eiendommene går ofte for noen vanvittige priser, det gjelder bare å finne en som virkelig vil ha eiendommen, sier Hans Martin Tatpeluf i Eiendomsforum Sandefjord til Dagbladet.

Bess vil selge

Advokat Tom Haugård Evensen som representerer Anders Jahres Rederi AS, sier til Sandefjords Blad at salget skjer i full forståelse med med Bess Fredie Jahre.

- Vi er innstilt på å respektere hennes borett på eiendommen, sier Haugård Evensen til Sandefjords Blad.

Anders Jahre var kjent for sin stilsikre smak og både den trefløyede bygningen med relieffer og hageanlegget med sine fontener og skulpturer forteller om en sikker og personlig smak. Dette er noe av det du får dersom du har lyst og råd til å kjøpe Midtåsen:

Første etasje i den enorme boligen inneholder blant annet: 80 kvm garderobe, vinkjeller og vinstue samt 300 kvm entre, hall, spisestue, salong, røykerom, bibliotek, kjøkken og anretning.

I annen etasje finner vi hall, gang, påkledningsværelse, soverom, gjesterom (med bad til alt), strykerom, pikeværelse, stue og dusjbad.

Gjestefløyen mot nord inneholder blant annet stue, gang, to gjesterom, suite med stue, soverom, forværelse og selvfølgelig flere bad og toaletter.

Sidefløyen mot øst rommer den berømte Arnebergsalen på 135 kvm.

BORETT: Anders Jahres enke, Bess Fredie Jahre, har borett på eiendommen.
NOE FOR DEG? Fra Anders Jahres villa har du utsikt over den 60 mål store «hagen», nesten hele Sandefjord og fjorden. Hovedbygningen er tegnet av den kjente arkitekten Arnstein Arneberg og bygd i 1933- 34.