LUFTIG LUKSUS: Aston Martin Residences i Miami satser på kjøpere med dype lommebøker. Illustrasjon: BMA.
LUFTIG LUKSUS: Aston Martin Residences i Miami satser på kjøpere med dype lommebøker. Illustrasjon: BMA.Vis mer

Kjøp leilighet – få en sportsbil med på kjøpet

Utbygger lokker med en gratis DB11 til de som kjøper de store leilighetene i Aston Martin Residences i Miami.

(Finansavisen): Utbyggeren G&G Business Developments har gått sammen med en ikke ukjent britisk bilfabrikk for å oppføre «Aston Martin Residences», en 66 etasjers skyskraper med 391 romslige leiligheter. Prosjektet skal stå ferdig i 2021.

Lokker med luksusbiler

I tirsdagens utgave av Finansavisen kan vi lese at et viktig trekkplaster er at en DB11 følger med på kjøpet om man kjøper en av de 47 største leilighetene. Om du kjøper den aller største – til 387 millioner kroner – får du til og med en Vulcan.

Kjøpt «løst» i Norge, koster en Aston Martin DB11 fra 2,72 millioner kroner, mens en Aston Martin Vulcan har en offisiell pris på 17,8 millioner kroner før avgifter – om du i det hele tatt får tak i en. Modellen er bare bygget i 24 eksemplarer, men dukker fra tid til annen opp på eksklusive bilauksjoner.

Stort prisspenn

- Prisene varierer fra 800.000 dollar til 50 millioner dollar for den største penthouseleiligheten. I Miami er det moderne at eiendomsprosjekter blir linket opp til et merke, forteller Sofia Coto til Finansavisen. Hun er daglig leder for utbyggeren, og har reist til Frankrike for å promotere prosjektet under eiendomsmessen Mipim.

Finansavisen kan fortelle at 30 prosent av leilighetene er solgt, og byggingen er i gang. Noen svensker skal ha vært interessert, men foreløpig ingen nordmenn. Det er første gang Aston Martin er med på noe slikt. Coto presiserer at det britiske selskapet er med som en partner, ikke som utbygger.

Billigste leilighet koster 6,2 millioner

Hele størrelsesspekteret er representert, fra studioleiligheter via to- og fireroms, helt opp til den øverste triplex-penthouseleiligheten på ufattelige 1.748 kvadratmeter.

Minimumsprisen på 800.000 dollar tilsvarer rundt 6,2 millioner kroner. Da får du en studioleilighet – også den relativt romslig med sine 65 kvadratmeter – men ingen bil.

Andre økonominyheter:​​
​Vraker over halve porteføljen – anbefaler ti aksjer​
Populære Sjusjøen-leiligheter revet bort