Kjøp leiligheter i Stavanger

- Det er ingen vits med oljeservice når du kan kjøpe bolig i Stavanger, sier investor Gaute Eie.

Boligjakt: Gaute Eie bommet på sittråd om oljeservice i fjor. Nå har han mest tro på bolig i Stavanger. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Boligjakt: Gaute Eie bommet på sittråd om oljeservice i fjor. Nå har han mest tro på bolig i Stavanger. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

(Finansavisen): Parallelt med jobben som aksjesjef i ABG Sundal Collier, styrer Gaute Eie private investeringer for over 70 millioner kroner. Eie landet på bena etter børsskrellen i fjor høst, men overskuddet på 3 millioner kroner blir han ikke fet av.

Nå satser Eie på at investeringer i boligutvikling skal fylle opp verdiene. Eie har lenge hatt troen på Selvaag Bolig, og nå har han også kastet seg inn i Alfred Ydstebøs bolig­satsing, Base Gruppen, som jobber med en rekke boligprosjekter nettopp i Stavanger, skriver Finansavisen.

- Jeg synes eiendom i Norge er spennende, og da særlig bolig. Rente­økningene nærmer seg slutten, og vi skal få europeiske tilstander, så det har jeg tro på, sier Eie før han raskt skyter inn:

- Boligprisene i Stavanger er ned ti prosent siden 2014, og du får helt nye leiligheter til 60.000 kroner meteren. Samtidig står SR Bank i all-time high.

Eie mener at Stavanger-leiligheter er billige.

- Kjøp leiligheter i Stavanger. Det er mitt råd, anbefaler Eie.

Eie ga råd i fjor også – i Dagens Næringsliv. Rådet het «oljeservice».

- Ga jeg det rådet? Det har vært bom, for å si det mildt. Olje har vært bra, men oljeservice har vært dårlig. Så får vi se om det har kommet så langt ned at det blir muligheter. Jeg tror det, men det vil ta tid. Nå er det kapitulasjon, sier Eie.

Andre økonominyheter:
- Analytiker forteller investorer at aksjen kan gå 400 prosent
- ExxonMobil-portefølje verdt 3,1 mrd dollar - Aker BP kan være kjøper