Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjøp nå - før prisene stiger

Ikke vent med å kjøpe bolig. Rentenedgangen vil føre til at prisene stiger om kort tid, og da har du lite igjen for lavere renter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ute på visning i Oslo kan du allerede merke det. Visningene er godt besøkt, men prisene har så langt holdt seg stabile.

Da Dagbladet var ute på forskjellige visninger i Oslo, var folk kjøpelystne og lot seg ikke stoppe av toromsleiligheter som startet på 1,1 millioner kroner.

- Alt tyder på at det er lurt å kjøpe nå. Vi har merket god respons etter jul, men rentenedgangene forsterker nok optimismen og kan sette flere i gang med å kjøpe boliger, sier Barbro Rasmussen, faglig leder i NOR Eiendom.

Hun mener at det ikke er noen grunn til å vente på den annonserte rentenedgangen før du skriver under på en kjøpekontrakt.

Kjøper uansett

- Mange er på jakt etter den riktige boligen som de vil ha i noen år. Da skal de ofte selge en annen bolig. Dermed blir tapet eller vinningen på salget der noenlunde det samme som i boligen de skal kjøpe. De kjøper uansett, sier Rasmussen.

Siste måneden har hun sett en tendens til at leilighetene går noe over prisantydning. På Bislett i Oslo var det i går til dels fullt hus i en to-roms leilighet på 51 kvadrats boligareal, som ble lagt ut for 950000 kroner. Sannsynligvis går selveierleiligheten for godt over én million.

Kø på visning

- Jeg synes det er mye med én million, det er det lengste jeg er villig til å gå, selv for en leilighet som dette, sier Denise Santos Karlsgård.

I et halvt år har hun lett etter bolig for å finne den rette.

- Jeg har merket at det har kommet utrolig mye folk på visningene de siste to ukene. Enkelte steder har det vært kø for å komme inn, sier Denise.

Nå er hun klar for å kjøpe den rette leiligheten, uansett om rentene går opp eller ned.

DYRE GREIER:</B> Etter et halvt år på boligjakt merker Denis Santos Karlsgård og sønnen Jan Alexander S. Karlsgård (6) at det tetter seg til på visninger.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media