- Kjøp sex hvis du føler for det

- Alle som ikke får sex på en annen måte bør kjøpe sex, sier filmskaper Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet.no)- Alle som ikke får tilfredstilt sine seksuelle behov, mann eller kvinne, bør kjøpe sex, sier den norske filmskaperen Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen, som er aktuell med filmen «5 løgner». Filmen, som har premiere 17. august, følger fem mennesker gjennom ett døgn i Oslo, og i filmene spiller blant annet de kjente skuespillerne Pia Tjelta og Jon Skolmen.

Mannspanelet

Likestillingsdepartementet har etablert et mannspanel for å kunne tenke høyt rundt videreutvikling av likestilling med et mannsperspektiv.

I pressemeldingen skriver likestillingsminister Karita Bekkemellem: «Kvinner har lenge stått fremst i kampen for likestilling mellom kvinner og menn. Jeg tror det er avgjørende at også menn deltar aktivt i kampen for likestilling.»

Medlemmer i panelet:

Politikere:

Arild Stokkan-Grande

Akhtar Chaudhry

André Oktay Dahl

Martin Henriksen

Heikki Holmås

Torbjørn Røe Isaksen

Audun Lysbakken

Øvrige:

Øyvind Rongevær

Knut Haavik

Jørgen Lorentzen

Per Østvold

Jan Kjærstad

Arve Juritzen

David Hansen

Roger Sollied Johansen

Marco Elsafadi

Levi Henriksen

Debatten har rast i Dagbladet i sommer etter at Karita Bekkemellem presenterte sitt mannspanel. Selv om mannspanelt ennå ikke har startet arbeidet, er det allerede full krig i det profilerte panelet. Først gikk Se og Hør-gründer og mannspanel-medlem Knut Haavik ut og sa at han synes synd på barna som har to fedre, fordi de kan bli mobbeofre. Dette til stor irritasjon fra blant annet mannspanel-kollegaer Arve Juritzen og Per Østvold.

- Menn må få være horer

Og kranglene har ikke stoppet der: I går gikk blant annet Venstre-leder Lars Sponheim og Oslo Ap-leder Jan Bøhler ut i Dagbladet og kritiserte mannspanelet for å mangle skikkelige mannfolk.

Nå ønsker også filmskaper Jacobsen å delta i kranglene. Han mener debatten har fått et helt feil utgangspunkt.

- Skal mannsutvalget ha en hensikt, er det første de må gjøre å gå ut mot forbudet mot å kjøpe sex. De må også signalisere at pornografi er bra. Menn må få lov til å være sexistiske og moralsk urimelige. Menn må få være horer og ufornuftige, sier Jacobsen til Dagbladet.no.

- Angrep på menns seksualitet

- Norge er i ferd med å bli et kvinnesamfunn; et samfunn for og av kvinner hvor mannens seksualitet og ufornuft kontrolleres mer og mer. Dette kan ikke et manneutvalg gjøre noe med, fordi dette er en villet utvikling som kjennetegner alle moderne samfunn, sier Jacobsen, som oppfordrer alle menn til å bryte loven når det etter planen blir ulovlig å kjøpe sex fra 1. januar neste år.

<b>HAR SELV KJØPT SEX</b>:- Men det er sjeldent. Vanligvis får jeg jo dette gratis, sier filmskaper Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
HAR SELV KJØPT SEX:- Men det er sjeldent. Vanligvis får jeg jo dette gratis, sier filmskaper Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer

- Dette er det største angrepet på menns seksualitet siden andre verdenskrig. Dette er puritanisme – man nekter mannen å ha seksualitet. Dessuten skaper det en mye verre situasjon for de prostituerte, sier filmskaperen.

- Bryt loven

Jacobsen har selv kjøpt sex ved flere anledninger.

- Men det er sjeldent. Vanligvis får jeg jo dette gratis. Det har heller vært styrt av tilfeldigheter, for eksempel når det har dukket opp folk på nettet, sier Jacobsen.

- Så du kommer selv til å kjøpe sex når det blir ulovlig?

- Ja. Hvis jeg føler for det. Jeg har ingen respekt for den loven, sier Jacobsen.

- Forkastelig

Mannspanelmedlem og Ap-politiker Arild Stokkan-Grande reagerer sterkt på Jacobsens oppfordring.

- For det første mener jeg at alle bør følge loven. Jeg var selv motstander av kriminalisering, men det betyr ikke at jeg mener at menn skal kjøpe sex. Dette er forkastelig og styrker bare fordommene mot menn, sier Stokkan-Grande.

Han ønsker likevel debatten velkommen:

- Jeg vil ta opp denne diskusjonen i mannspanelet. Det tror jeg kan bli en livlig debatt. Men jeg tror det er viktigere å diskutere hva menn kan gjøre for å beskytte utenlandske kvinner som blir tvunget til prostitusjon, sier Stokkan-Grande.

BØR BESKYTTE KVINNER:- Jeg tror det er viktigere å diskutere hva menn kan gjøre for å beskytte utenlandske kvinner som blir tvunget til prostitusjon, sier Ap-politiker Arild Stokkan-Grande.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer